Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Eerste exemplaren kermismagazine

Venray | De grote kermis in het centrum van Venray gaat dit jaar niet en dat is een hard gelach voor onder meer kermisfanaat Harrie Messemaeckers. Om toch bij de Venrayse kermis stil te staan ontwikkelde hij een magazine met 450 foto's van de Venrayse kermis en alle dorpskermissen. Messemaeckers overhandigde de eerste exemplaren van het kermismagazine dinsdagochtend op het parkeerterrein voor het gemeentehuis aan kermiswethouder Jan Loonen en BOVAK-voorzitter Atze Lubach.



"Ik had als wens om het kermismagazine te overhandigen tijdens de kermis, maar dat kan helaas niet. Het parkeerterrein bij het gemeentehuis is in mijn ogen hét kermisplein van Venray en daarom heb ik besloten om de eerste exemplaren op deze plek te overhandigen", vertelt Messemaeckers.

De Venraynaar leeft ieder jaar enorm toe naar de Venrayse kermis. Dat het feest dit jaar niet doorgaat doet hem dan ook pijn. "Het is ieder jaar weer iets om naar uit te kijken. Ik ben altijd met mijn fototoestel aanwezig op de Venrayse kermis. Dat doe jarenlang en dit jaar moet ik dat voor het eerst missen. Op deze manier wil ik de Venrayse kermissfeer toch levend houden in deze periode. Het doet mij enorm veel pijn om de kermis dit jaar te mogen missen. De kermis is ontzettend belangrijk voor Venray."

Het kermismagazine telt 48 pagina's en BOVAK-voorzitter Lubach door het magazine bladert verschijnt er al meteen een lach op zijn gezicht. "Het is allemaal zo herkenbaar", begint hij. "Je ziet allemaal zaken die wij dit jaar moeten missen. Ik ken Harrie al jaren en heb een goede band met hem opgebouwd. Bij bijna iedere kermis kom je hem tegen en dat is natuurlijk wel erg bijzonder."

Het kermismagazine is onder meer verkrijgbaar via de Facebookpagina van KermisVenray.com. Daarnaast zal het werk van Messemaeckers verkrijgbaar zijn op de kinderkermis in Venray.


Foto Antoon Jeuken.