Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Lake Valley in landelijke beker

Venray | De zaalvoetballers van Lake Valley mogen komend seizoen deelnemen aan de landelijke KNVB-beker. In het afgelopen seizoen werd de competitie en het bekertoernooi afgebroken in verband met het coronavirus.


Op dat moment stond Lake Valley in de halve finale van de districtsbekers. De Venrayse ploeg zou het in Maastricht opnemen tegen topklasser ZVVM Campus. Deze wedstrijd is echter nooit gespeeld. Daarom mogen alle vier de halvefinalisten aantreden in de voorronde van de KNVB beker.

Lake Valley speelt in de eerste week van september thuis in sporthal de Wetteling tegen eerstedivisionist Excelsior'31 uit Rijssen. Hoofdcoach Samir el Ghoul geeft aan: "Gelijk een pittige tegenstander, wel tof om deze wedstrijd te spelen."

Het eerste zaalvoetbalteam van Lake Valley is voor volgend seizoen ingedeeld in de hoofdklasse E. Hoe het competitieprogramma er voor Lake Valley exact uit komt te zien is nog niet bekendgemaakt door de KNVB. Wel is duidelijk dat de Venrayse equipe het opneemt tegen FC De Heiputters, 't Brökske/Eetcafé DKW, FSG, De Keelkampers/Transpo Nuth, Koutenveld, De Gastronoom, Tigers Roermond, ZVV Remunj, De Kilo ZVV, Neerbeek/Bandencentrum Geleen en FC Coronaas.


Transfers

Lake Valley moet het volgend seizoen sowieso doen zonder Nathan van Gerven. De 19-jarige aanvoerder van afgelopen seizoen vertrekt naar de beloften van de Belgische eersteklasser uit Hasselt-Genkt.

De aanvoerder van hoofdklasser Lake Valley bekroont hiermee een sterk seizoen met een mooie transfer. Vorig seizoen kon hij deze stap al maken nadat hij was geselecteerd voor Nederland O-19, maar de Venrayse zaalvoetballer koos er toen vanwege studie nog voor om niet te gaan.

Naast het vertrek van Van Gerven kan Lake Valley Fabian Hendriks en Chauncy Heijmans weer verwelkomen. Zij keren terug naar de Venrayse club. Foto Henk Lammen.