Astrid Classens (r.) wordt trainer/coach van het eerste team.
Astrid Classens (r.) wordt trainer/coach van het eerste team. Foto: Henk Lammen

Samenwerking korfbalclubs

Oirlo | De korfbalafdelingen van SV United en SVOC'01 gaan met ingang van het seizoen 2020-2021 samenwerken met elkaar. In de senioren- en jeugdafdeling nemen diverse combinatieteams deel aan de veld- en zaalcompetitie. De voorzitters Herman Rutten (SV United) en Karin Jacobs (SVOC'01) ondertekenen volgende maand een intentieverklaring die de samenwerking bekrachtigt.


SVOC'01 en SV United zijn al enkele jaren in gesprek over enige vorm van samenwerking. Eind vorig jaar kwamen de intenties in een stroomversnelling en werd het seizoen 2020-2021 het speerpunt om de plannen concreet gestalte te gaan geven. "Het belangrijkste uitgangspunt is dat beide korfbalverenigingen er naar streven om de jeugd de mogelijkheid te blijven geven in hun eigen dorp te kunnen sporten", zegt Karin Jacobs van SVOC'01. "De samenwerking betekent ook dat de combinatieteams op beide sportparken gaan spelen. Afhankelijk van de locatie van de thuiswedstrijden gaan de teams spelen onder de naam SV United/SVOC’01 of SVOC’01/SV United."


Beide korfbalverenigingen gaan vooralsnog met twee seniorenteams en zeven jeugdteams samen de competitie in. Senioren 1 en 2, drie A-teams en twee teams in de B- en C-categorie. Bij het eerste team SVOC'01 namen na het afgebroken veldseizoen Marloes Cox, Maartje Janssen, Rian Willems en Astrid Classens afscheid als speelster. Classens blijft behouden voor het nieuwe combinatieteam. Zij gaat de training en coaching van het vaandelteam voor haar rekening nemen. Het vernieuwde team komt zowel in de veld- als de zaalcompetitie uit in de overgangsklasse. Voordeel voor SV United, dat geen seniorenteams had, is dat nu ook speelsters naar de senioren kunnen doorstromen. In de hoogste drie jeugdcategorieën is het door de samenwerking makkelijker om teams samen te stellen. Ook de invulling van het kader is inmiddels nagenoeg helemaal rond.

Enthousiasme

De intentie om te fuseren, zeker wat betreft de voetbalverenigingen, is er vooralsnog niet. Jacobs: "We gaan met groot enthousiasme de samenwerking aan, maar we willen ook dat beide verenigingen hun eigen identiteit behouden. De ouders van de jeugdspeelsters hebben we per brief geïnformeerd over onze plannen. Er zijn een paar vragen gesteld, maar over het algemeen is er heel positief gereageerd op onze aanpak. We blijven wel kijken hoe we als verenigingen elkaar in de toekomst kunnen blijven ondersteunen."


Indeling korfbal

'Beide verenigingen behouden hun eigen identiteit.'

Venray | De KNKV heeft deze week de indelingen voor de nieuwe korfbalcompetitie bekendgemaakt. Zowel de indeling voor het veld- als het zaalseizoen is duidelijk geworden. DES, de korfbalclub uit Vierlingsbeek, is nieuw in de standaardklasse en komt in de zaal en op het veld uit in de eerste klasse.


Veldcompetitie

Voor het seizoen 2020-2021 is De Peelkorf ingedeeld in de topklasse A. De ploeg uit Ysselsteyn neemt het op tegen Altior, DDW/SDO'99, De Korfrakkers, Prinses Irene en Spes. Oranje Wit uit Leunen speelt in de hoofdklasse tegen DAW Schaijk, De Horst, Heumen, Klick'15, KVC, Melderslo en Stormvogels.


In de overgangsklasse A strijdt SVOC'01/United tegen Bladella, BMC, Celeritas/Avanti, Corridor, ODIO, Odisco en VIOS. DES uit Vierlingsbeek korfbalt in de eerste klasse A tegen Fortuna'74, Korloo, Lottum, Nijnsel, Roka en Vessem/Winty. Merselo komt uit in de eerste klasse B en speelt tegen Eendracht, KVS'17, Rietvogels, SCMH, SVO en Tuldania.


Zaalcompetitie

In de zaal komen Oranje Wit en De Peelkorf uit in de hoofdklasse. Zij nemen het op tegen KVC, MKV, De Horst, Melderslo, ONA/Astrantia en DAKOS. SVOC'01/United speelt in de overgangsklasse B tegen Altior, Arcades, Eyckelkorf, DAW Schaijk, Flamingo's, Rietvogels en DSV.

DES strijdt in de eerste klasse B tegen Klick'15, VIOS, Fortuna'74, SVO, Corridor, Diosa en SCMH. Merselo is in de eerste klasse C ingedeeld bij Roka, Noviomagum, Lottum, Korloo, DOT, Tuldania en Eendracht.

Afbeelding