Kermiswethouder Jan Loonen mocht als eerste een ritje maken in de nieuwe botsauto's.
Kermiswethouder Jan Loonen mocht als eerste een ritje maken in de nieuwe botsauto's. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Kermisprimeur voor Ysselsteyn

Ysselsteyn | De eerste kermis in de gemeente Venray werd dit jaar werd van 18 tot en met 21 juli gehouden in Ysselsteyn. Het dorpsfeest, dat vanwege de coronacrisis eerder nog werd afgelast, is volgens kermisexploitant Willy Sterrenberg van
Sterevents goed verlopen. "Eigenlijk hebben we een heel goed weekeinde gedraaid. Op maandag en dinsdag was het wel wat rustiger, maar dat hadden we ook wel verwacht", zegt Sterrenberg. "Er is natuurlijk weinig reclame gemaakt en er was ook geen randprogramma."



De kermisbezoekers zagen wel een aantal verschillen met de kermis van vorig jaar. Zo waren diverse spandoeken met coronaregels duidelijk zichtbaar. "We hebben bij een dorpskermis natuurlijk niet zo'n hele zware toeloop, maar natuurlijk moeten mensen afstand houden en wijzen we op het gebruik van desinfecterende handzeep. Toch zijn pijlen op de grond, looproutes en crowdcontrol niet van toepassing. Daar is het aantal bezoekers te laag voor. Ik denk ook dat negentig procent van alle bezoekers onder de achttien jaar oud is. Voor die groep gelden andere regels. De dorpskermissen zijn wat dat betreft uitstekend te handhaven. We zijn in ieder geval erg blij dat we eindelijk weer aan de gang gaan."

In Ysselsteyn werd ook de spiksplinternieuwe botsautobaan van Sterrenberg in gebruik genomen. "Deze botsautobaan heb ik in november 2019 opgehaald en in maart zou ik de eerste kermis draaien met deze baan, maar die werd al afgelast. Zodoende is de primeur voor deze baan in Ysselsteyn." De afgelopen maanden waren zwaar voor Sterrenberg. "Het was ook vooral erg saai", vertelt de exploitant uit Oostrum. "We zaten plotseling thuis en konden geen kant op. Het is heel vreemd om met Koningsdag thuis op de bank te liggen. Normaal gesproken zijn we dan hard aan het werk. Ook met Pinksteren, Pasen en Hemelvaart zaten we thuis. Dat zijn dagen waarop wij het normaliter kunnen verdienen. Er gebeurde helemaal niks en ik ben gewend om altijd onderweg te zijn. Het is fijn om weer aan de gang te kunnen op de kermis, maar het kermisseizoen wordt nooit meer goedgemaakt."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding