Lachende gezichten tijdens de editie van 2019.
Lachende gezichten tijdens de editie van 2019. Foto: Henk Lammen

Video: MWV gaat naar oktober

Venray | De organisatie van Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) heeft een alternatieve datum gevonden voor het wandelspektakel. Het evenement, dat vorig jaar zo'n 1700 deelnemers trok, wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Vanwege de coronacrisis werd het evenement eerder dit jaar afgelast.


Vorig jaar mocht het evenement 1700 deelnemers begroeten


"Het was een hele puzzel en er moet nog veel werk verzet worden, maar dat gaat ons zeker lukken", vertelt MWV-woordvoerder Michel Thomassen. "We hebben het geluk dat we de routes voor dit jaar al hadden bedacht. Ook onze sponsoren zien graag dat we het wandelevenement alsnog uitzetten dit jaar. We hebben er als organisatie in ieder geval veel zin in."

Toch zijn er voor de komende editie wel zaken die anders worden aangepakt door de organisatie. Zo worden de tochten van 40, 50 en 60 kilometer geschrapt uit het programma. Dat heeft volgens Thomassen niks met het coronavirus te maken. "Dat heeft eigenlijk te maken met de tijd van het jaar. De zon komt later op en gaat vroeger onder. Als we de lange routes hadden behouden, dan lopen de wandelaars lang in het donker en onze vrijwilligers moeten dan nog eerder op pad om de routes uit te zetten." Daarnaast gaat ook de rolstoelafstand van vijf kilometer op zondag 4 oktober niet door. "Deze optie hebben we vorig jaar geïntroduceerd, maar vanwege de veiligheid rondom het coronavirus kunnen we deze optie helaas niet aanbieden dit jaar. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer gewoon een rolstoelafstand uitzetten."

De organisatie van het Meerdaags Wandelevenement Venray houdt vanzelfsprekend rekening met de richtlijnen van RIVM, Veiligheidsregio Noord-Limburg en de gemeente Venray. "We zijn goed in staat om ons aan de gestelde richtlijnen te houden anders zouden we het wandelevenement dit jaar ook niet organiseren." Een dan de maatregelen van de organisatie is dat er maximaal 750 wandelaars per dag aan de start mogen verschijnen. "Daarnaast starten de deelnemers in twee verschillende tijdsvakken. Als mensen zich aanmelden kunnen ze hun tijdsvak selecteren. Let op vol is vol."

Wandelaars kunnen zich voor de editie van 2020 alleen via de website www.wandelevenementvenray.nl inschrijven, daginschrijvingen zijn dus niet mogelijk tijdens deze editie. "We willen het contact tussen onze vrijwilligers en de deelnemers terugbrengen naar het minimale. Het is dus op de dag zelf niet mogelijk om je in te schrijven." De wandelaars die zich al hadden ingeschreven voor het afgelaste evenement in juni hebben al bericht ontvangen van de organisatie. "Bijna alle inschrijvingen willen nu ook weer mee doen dus dat is ontzettend goed nieuws. We wisten al dat we trouwe deelnemers hadden, maar dat wordt nu nogmaals bevestigd."

Wandelevenement vindt plaats op 2, 3 en 4 oktober

Ook tijdens het evenement zelf worden verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo komen er afscheidingen van hardplastic tussen de vrijwilligers en de deelnemers, komen er verschillende punten met reinigende handgel en wordt anderhalve meter afstand gehouden. Ook de start- en finishplaats zijn uit elkaar gehaald. De start is nu op het Henseniusplein en de finish op het Schouwburgplein. Zo willen we de drukte spreiden en de veiligheid vergroten. Iedereen moet met een veilig gevoel kunnen wandelen."

Afbeelding