Avonddriedaagse in de natuur met IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt een zomeravonddriedaagse in drie verschillende natuurgebieden. Op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 augustus wordt er gestart om 18.30 uur. Deelnemers kunnen kiezen of ze aan een, twee of alle drie de activiteiten meedoen. Deelname is gratis. In verband met corona is het aantal deelnemers per activiteit beperkt tot maximaal twintig. Per activiteit apart aanmelden via info@ivn-geijsteren-venray.nl.


Dinsdag 11 augustus: Wanssum op het kruispunt van Verleden, Heden en Toekomst. Startpunt Dekkers Tweewielers aan de Postbaan/Gagel in Wanssum. Het gebied langs de Molenbeek op de grens van Wanssum en Meerlo staat al vanaf mensenheugenis in de belangstelling. Er zijn sporen gevonden van 10.000 jaar geleden. De jagers/verzamelaars lieten een gegraveerd steentje achter: de danser van Wanssum. In het gebied vinden de deelnemers grafheuvels, restanten van de Romeinen en nog veel meer.

Woensdagavond 12 augustus: Ommetje Loobeekdal. Startpunt wegsplitsing Zandstraat/Weverslo in Merselo. Een wandeling door een gebied met veel natuur, monumentale gebouwen en een interessante cultuurhistorie. Onderweg is aandacht voor diverse bomen en hun verschijningsvorm. In deze periode kan het gras lang en nat zijn.

Donderdagavond 13 augustus: NP Maasduinen/ het Quin. Startpunt Hengeland 2a, 5815 EA in Afferden. De verharde weg maakt een bocht naar rechts. Er wordt gelopen over Maasduinen, door open heide, langs verschillende vennen en door bossen. Dus vooral genieten van de natuur, maar ook vanaf een uitkijktoren en bij helder weer, (kerk)torens bewonderen. Uitgebreide informatie over de wandelingen is te vinden op www.ivn-geysteren-venray.nl.