Lorenz en Willy jr., zonen van kermisexploitant Willy Sterrenberg, waren deze week druk het opbouwen van de botsautobaan.
Lorenz en Willy jr., zonen van kermisexploitant Willy Sterrenberg, waren deze week druk het opbouwen van de botsautobaan. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Botsautobaan al in de startblokken

Ysselsteyn | De eerste kermis van 2020 in de gemeente Venray vindt plaats in Ysselsteyn. Het dorpsfeest wordt, volgens de richtlijnen van het RIVM, Veiligheidsregio Limburg-Noord en gemeente Venray, gehouden van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 juli. "We kunnen eindelijk weer aan de gang", vertelt kermisexploitant Willy Sterrenberg.


Het kermisseizoen kende vorig jaar ene andere start


Sterrenberg is met Sterevents verantwoordelijk voor de invulling van de kermissen in de Venrayse dorpen. Afgelopen maandag werd definitief besloten om de kermis in Ysselsteyn komend weekeind te organiseren. De Ysselsteynse kermis zou aanvankelijk gehouden worden van 4 tot en met 7 juli, maar kon vanwege de coronacrisis toen nog niet doorgaan. "We kunnen de kermis nu gelukkig inhalen. Mijn zoons zijn dinsdag al begonnen met het opbouwen van de botsautobaan in het dorp. We gaan nu ook samen met de gemeente Venray en de dorpen kijken of we gemiste kermissen op een ander tijdstip in kunnen halen. Hoe dat er precies uit gaat zien kan ik nog niet zeggen. Ook voor de kermis in Venray is nog steeds geen definitief groen licht." Het college van B en W heeft al wel aangeven dat het als doel heeft om de Venrayse kermis in een alternatieve vorm plaats te laten vinden.

In Ysselsteyn kunnen de gasten komend weekeinde terecht bij de draaimolen, botsauto's, whipeoutbaan, muntjesschuivers en het rolbalspel. Daarnaast kunnen kinderen touwtje trekken en staat er een soep- en suikerspinkraam.

Martijn Arts, interim-voorzitter van dorpsraad Ysselsteyn, is blij met de komst van de kermis: "Natuurlijk waren we teleurgesteld toen de kermis in eerste instantie werd afgelast, maar we hadden ook veel begrip voor dat besluit. We zijn daarna wel in gesprek gegaan om te kijken of we een alternatieve datum voor de kermis konden vinden. Dat is gelukt en daar zijn we heel blij mee. De kinderen in het dorp hebben nu weer iets extra's om naar uit te kijken." Ook wordt er volgens Arts gewerkt aan een aanvullend kermisprogramma door andere partijen in het dorp. "Het gaat Ysselsteyn vast lukken om binnen een paar dagen iets moois uit de grond te stampen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding