De bezoekers van de Hey Hallo Zomershow genoten woensdagavond van de interactie, maar moesten onderling wel voldoende afstand houden.
De bezoekers van de Hey Hallo Zomershow genoten woensdagavond van de interactie, maar moesten onderling wel voldoende afstand houden. Foto: Rikus ten Brücke

Eindelijk weer applaus in de zaal

Venray | Steven Kazàn en Jamie Kames betraden gisteravond het podium in Schouwburg Venray. De voorstelling Hey Hallo Zomershow betekende de eerste professionele voorstelling in de Venrayse schouwburg sinds 11 maart.


"We zijn erg blij dat we weer wat kunnen doen, maar het is verre van de ideale situatie", zegt Roos Creemers van Schouwburg Venray. "We verwachten dat we het hele jaar nog te maken hebben met de anderhalvemetermaatregel. Hopelijk kunnen we het nieuwe seizoen beginnen met wat versoepelingen. Het is voorlopig passen en meten voor ons." In de maanden september tot en met december verwacht de schouwburg tussen de dertig en veertig professionele voorstellingen in te plannen. Normaliter zijn dat er ruim zeventig. "Voor veel productiemaatschappijen, impresariaten of gezelschappen is het ook passen en meten. Verschillende producties zijn bijvoorbeeld kleiner gemaakt. Een deel van de oorspronkelijke programmering is doorgeplaatst naar het eerste deel van 2021. Volgend seizoen wordt een gecombineerd seizoen met uitvoeringen van het nieuwe seizoen en lopende seizoen."


De laatste voorstelling in Schouwburg Venray was op woensdag 11 maart Brugklas De Musical. "Gelukkig kunnen we wel veel lokale partijen onderdak bieden en wordt er ook weer veel verhuurd. Onze gemeenschappelijke rol wordt steeds belangrijker. We zijn meer dan een theater."


Steven Kazàn en Jamie Kames staan nog tot en met zondag 19 juli in de schouwburg. Tickets via zijn verkrijgbaar via de website www.schouwburgvenray.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding