In Venray 59 meer woningen gebouwd dan de 120 in 2018

VENRAY | Werden in 2018 120 nieuwe woningen opgeleverd, vorig jaar waren er dat 179. Daarvan staan 28 nieuwe huizen in de dorpen, wat neerkomt op 15,6 procent van het totale aantal. Met acht stuks is Ysselsteyn koploper. In iets minder dan de helft van de 179 nieuwe huizen betrof het een koopwoning. Het een en ander blijkt uit de Monitor Woningbouw Venray 2019.


Castenray werd uitgebreid met zeven woningen, waarin Residence De Stek met vijf appartementen een groot aandeel had. De woon/zorg-appartementen zijn in de voormalige basisschool gerealiseerd. De overige woningen werden verdeeld over Oostrum (vijf), Oirlo en Leunen die elk met drie woningen groeien.

Met acht nieuwe woningen groeit Ysselsteyn hardst

Met de oplevering van twee nieuwbouwcomplexen van in totaal 83 woningen deed Venray-Oost goede zaken. Wethouder Martijn van der Putten is vooral blij dat er veel betaalbare woningen zijn bijgekomen. "De druk op de woningmarkt blijft onverminderd groot. Onze gemeente blijft een aantrekkelijke woongemeente. Het is daarom ook goed dat we weer sociale huur hebben kunnen toevoegen. Daarmee zetten we vol in op levensloopbestendig wonen en kansen voor starters. Daarnaast hebben we middenhuur kunnen bijbouwen. Dat zorgt voor meer gemengde wijken en meer variatie in onze woningbouw. De stijgende nieuwbouwproductie zet zich onverminderd door. Werden in 2018 in totaal 120 nieuwe woningen opgeleverd, vorig jaar waren dat er dus nog veel meer."

Van der Putten verwacht voor 2020 dat de groei iets afzwakt. "Dat kan ook bijna niet anders als je met twee complexen in totaal 83 woningen neerzet en daarmee bijna de helft van de nieuwbouw voor je rekening neemt. Dat kan natuurlijk niet elk jaar."

Ook in 2020 zal de Brabander een van de belangrijkere nieuwbouwlocaties zijn, maar de wijk nadert haar voltooiing. Van der Putten kijkt daarom vol verwachting naar het Annapark waar de nieuwbouwwijk Annahaeghe verrijst. De verkoop van 64 woningen en 15 bouwkavels startte op vrijdag 12 juni.