Afbeelding
Foto: eigen foto

Steenlegging op dorpsplein Leunen

Leunen | Na een muzikaal bestaan van 25 jaar werd joekskapel Noeët Tuus in 2007 opgeheven. Met een slotfeest in gemeenschapshuis De Brink werd het afscheid gevierd. Tijdens het afscheid werd door joekskapel Krom dur d'n Bocht een gedenksteen met inscriptie aangeboden.


Deze steen kreeg al snel een plekje in De Brink en werd in 2016 bij de sloop ternauwernood gered uit het puin. Al snel ontstond het idee om de gedenksteen een plekje te geven op het vernieuwde dorpsplein. De dorpsraad van Leunen was direct enthousiast en er werd een geschikte plek voor de steen gezocht. Tegelijkertijd liftte de Werkgroep Historie Leunen mee met een voorstel om dan ook de steen van eerste steenlegging van de Boerenbond in 1928 een plekje te geven op het dorpsplein. Deze steen lag al enkele jaren bij de voorzitter van de werkgroep opgeborgen.

Afgelopen zaterdag werden beide stenen op een prominente plek in het dorpsplein gemetseld. Dit gebeurde in de aanwezigheid van de muzikanten van Noeët Tuus en vertegenwoordigers van de werkgroep Historie Leunen.

Afbeelding