De kinderen werden rondgereden in een heuse Hummer.
De kinderen werden rondgereden in een heuse Hummer. Foto: eigen foto

Musical op locatie

Oostrum | Vanwege de coronacrisis kreeg groep 8 van basisschool De Meulebeek in Oostrum niet de kans om hun eindmusical binnen de schoolmuren op te voeren voor familieleden. Dat moest anders, vonden enkele ouders en die gedachte kreeg afgelopen week vorm.


In 2018 gingen de kinderen over de rode loper voor hun eindmusical


Een schuur werd omgetoverd tot coronaproof musicalruimte en zo konden de 26 schoolverlaters van De Meulebeek toch een musical opvoeren.

"Het was een geweldige dag", vertelt Juciƫnne Litjens, een van de ouders achter het idee. "De kinderen hebben volop genoten en hebben op deze manier toch afscheid kunnen nemen van hun tijd op de basisschool."

Het afscheid bestond niet alleen uit het opvoeren van de musical. De kinderen hadden namelijk zelf een stormbaan geregeld. "Daarna konden ze genieten van een pizza en als klap op de vuurpijl werden de kinderen rondgereden een Hummer van acht meter lang. Na een rondje door Venray en Oostrum in de luxe limousine werden de leerlingen als helden onthaald op het dorpsplein. Daar stonden ook veel familieleden klaar om de schoolverlaters te begroeten."


Lied

Daarna werden de musicalsterren in de schmink gezet en werd de musical Diamantroof ten tonele gebracht. "De acteurs waren volledig op zichzelf aangewezen. Er was geen souffleur en doordat wij als ouders niet op school mee hebben kunnen oefenen, was er geen enkele hulplijn beschikbaar. Dat bleek uiteindelijk ook niet nodig, de kinderen konden immers goed voor zichzelf zorgen." Volgens Litjens mocht meester Yvo niet bij de musical aanwezig zijn, maar hij had een dag eerder thuis een verrassingsbezoek gehad van zijn leerlingen. Na afloop van de musical had de leraar nog een verrassing voor zijn klas. Er werd namelijk een lied gezongen over de klas met voor iedere leerling een passende passage. "Het is natuurlijk jammer dat de musical niet op school kon worden vertoond, maar op deze manier hebben we er toch een bijzondere dag van kunnen maken."