Tweede serie kermissen kan doorgaan

VENRAY | De tweede serie kermissen in de gemeente Venray kunnen wat burgemeester Luc Winants betreft doorgaan. Dat zei hij tijdens de raadsvergadering van vorige week.


Tegelijkertijd gaf hij aan dat het wel een hele verantwoordelijkheid is om ze te organiseren. Bij de Veiligheidsregio blijft het volgens Winants een belangrijk gespreksonderwerp. Wel is het volgens de burgemeester zaak dat bij elke kermis de dan geldende coronamaatregelen worden nageleefd. "En die kunnen zomaar weer veranderen. Met dat voorbehoud proberen we er iets moois van te maken binnen de mogelijkheden die we hebben."

In Venray is de eerste serie kermissen (Geijsteren, Leunen, Oirlo, Veulen, Heide en Ysselsteyn) dit jaar niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus. Ysselsteyn hoopte tot op het laatst dat ervan 4 tot en met 7 juli alsnog attracties op het dorpsplein konden worden geplaatst. Dat toen niet, dit weekend wel.

De kermissen in Blitterswijck (eind juli), Venray (begin augustus), Castenray (eind augustus), Veulen (begin september), Oostrum (half september, Wanssum (begin oktober) kunnen dus, mits ze aan de gestelde voorwaarden voldoen en met de huidige inzichten, doorgaan.