Honderden reacties op Zwarte Piet

VENRAY | De opmerkingen van burgemeester Luc Winants over Zwarte Piet, waarvoor in Venray geen plaats meer zou moeten zijn omdat hij een racistisch figuur zou zijn, hebben een stortvloed aan reacties opgeleverd op de sociale media. Op Facebook kwamen bijna vierhonderd reacties binnen.



De voorstanders van Zwarte Piet hadden hierbij duidelijk de overhand. Een korte bloemlezing: 'Niet te geloven!!; Blijf van ONZE tradities af.; Wees een vent en sta voor je gemeente!; Venray laat je niet kennen aub. Het is onze Zwarte Piet. Onze kleinkinderen moeten kunnen genieten van onze traditie en daar blijft iedereen vanaf; Diep triest zeg; Ook gingen reaguurders beledigend tekeer waarbij racistische opmerkingen niet werden geschuwd.
Een aantal boord weerwoord: 'Super trots op Venray; Heel erg blij mee!; Bedankt gemeente Venray en Sinterklaas-commissie!; Hopelijk draagt deze ontwikkeling met de tijd bij aan een nieuw bewustzijn onder de mensen.' Iemand stelde: 'Of Zwarte Piet blijft in Venray blijft, daar gaat de gemeente niet over, maar de burger. Hoe denkt de Venrayse politiek hier eigenlijk over?

Lees verder op pagina 7