In september duidelijkheid over De Brier


VENRAY | Na de zomer wordt volgens wethouder Jan Loonen duidelijk wat met het zieltogende bedrijventerrein De Brier moet gebeuren. Dan komt er een plan dat ook gedragen wordt door de ondernemers, aldus Loonen tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag.


Door Henk Baltussen


Het wordt volgens de wethouder een 'langetermijnblik'. De verwachting is dat gekozen wordt het terrein een transformatie te laten ondergaan waarin onder meer woningbouw mogelijk wordt. Dinsdagavond kwamen ook af en toe de supermarkten voorbij, een repeterende breuk die maar niet wordt opgelost. Wel werd tussen de regels duidelijk dat het CDA geen supermarkt op het terrein van de oude Toverbalschool wil en ook vindt de partij dat er vast moet worden gehouden aan het huidige beleid: het overlaten aan de markt is de insteek van de coalitie. Maar Henk Bisschops (PvdA) is daar niet gerust op. "Ik hoor toch in het verlengde dat er ruimte is voor een supermarkt op De Brier (ALDI, red.). Maar eerder is al vastgelegd dat er op De Brier geen plaats is voor een supermarkt. Maar mark my words, eind dit jaar komt daar toch een voorstel over."
Tino Zandbergen (Venray Lokaal) voelde zich aangesproken door Bisschops. "Venray Lokaal heeft niet gezegd dat er een supermarkt op De Brier mag komen."

Loonen: "Het college houdt vast aan het beleid wat er is. Laat de markt zelf met oplossingen komen binnen de huidige kaders."