Afbeelding
Foto: Walter Schwabe.

Video: Militracks verplaatst naar mei 2021

Overloon | Nadat Militracks, het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog, vanwege het coronavirus in mei werd afgelast, werd een nieuwe datum gepland op 19 en 20 september. Nu blijkt dat het duizenden bezoekers trekkende evenement in het museumpark van Oorlogsmuseum Overloon ook die dag niet kan doorgaan.


Velen bezochten het evenement vorig jaar


"Helaas hebben de nog altijd bestaande gezondheidsrisico’s en de strenge maatregelen die daar noodzakelijkerwijs uit voortvloeien de organisatie doen besluiten om Militracks te verplaatsen naar 15 en 16 mei 2021", meldt een woordvoerster van het museum. "Een belangrijk onderdeel van Militracks is onder andere het meerijden op historische voertuigen. Door alle maatregelen zou dat vrijwel onmogelijk zijn. Ook de grote militariamarkt zou een gezondheidsrisico kunnen vormen. De enige verstandige beslissing, gezien ieders veiligheid, is dan ook het evenement te verplaatsen." Het evenement trekt jaarlijks tussen de 14.000 – 18.000 bezoekers en is daarmee een belangrijk event voor het museum.


Op 25 mei 2021 bestaat het museum 75 jaar. Tijdens Militracks wordt hier volgend jaar natuurlijk ook uitgebreid bij stilgestaan.


Foto: Een Hetzer. Foto: Walter Schwabe.