Angels Rule plaatste zich vrijdagavond voor de halve finale van We Want More.
Angels Rule plaatste zich vrijdagavond voor de halve finale van We Want More. Foto: William Rutten

Angels Rule in halve finale

Overloon | Vocal Group Angels Rule heeft zich weten de plaatsen voor de halve finale van de tv-show We Want More. Bij deze nieuwe zangwedstrijd op SBS 6 gaat het om het zangtalent en maakt het genre niet uit. Het beste zangtalent gaat uiteindelijk met 100.000 euro naar huis. Vanaf 24 juli worden de halve finales uitgezonden. Het is nu nog niet bekend in welke uitzending Angels Rule te zien zal zijn.


Angels Rule overtuigde afgelopen vrijdag in We Want More de jury met een fraaie vertolking van het nummer Fix You van Coldplay. De juryleden Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis, André Hazes jr. en Henk Poort waren al snel onder de indruk van de kwaliteiten van de drie zangeressen Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen en de enige zanger Roel Verheggen. Al snel brandden de vijf groene lampjes en mocht de vierkoppige groep zich halve finalist noemen van de zangwedstrijd. "Het commentaar was overweldigend. Geweldig om na twaalf jaar samen muziek maken te horen hoe zeer onze muziek gewaardeerd wordt. We waren gewoon een beetje in shock door alle lof. Zeker ook omdat we wisten dat het niveau hoog was en we niet wisten wat we konden verwachten. Dit overtrof alles", aldus pianist Robert Lemmens uit Overloon, die vanwege de aanwezigheid van een live band vanaf de zijlijn moest toekijken hoe de vier vocalisten overtuigden met hun optreden. Lemmens: "Het was een mooie ervaring de Angels ook eens van de andere kant te kunnen zien en ze vanuit de greenroom aan te kunnen moedigen. En wie weet een nieuwe kans in de halve finale. Henk Poort gaf immers nog het commentaar dat Angels Rule helemaal geen band nodig heeft om mooi uit de verf te komen. Dat biedt dus perspectief!"


Angels Rule was als eerste aan de beurt en oogstte veel lof van de jury. Na de uitzending vrijdagavond waren de reacties op social media massaal. Zangeres Anneke Miggiels: "Het was geweldig om alles terug te zien. Ons optreden was ook bijzonder mooi in beeld gebracht." Ook Caroline Ermers was enthousiast. "Na de uitzending ontplofte onze Facebook en WhatsApp. Geweldig om alle lieve en leuke reacties te lezen van vrienden en bekenden, maar ook van wildvreemden. Ook de reserveringen voor de twee concerten van afgelopen zondag bij Riche in Boxmeer stroomden binnen en waren binnen no time uitverkocht." De tv-uitzending keken de groepsleden samen bij Lemmens in Overloon. "Onder het genot van een hapje en drankje, samen met onze partners. Ondanks dat we de uitslag al wisten was het toch spannend, hoe zouden we in beeld gebracht worden, welk commentaar zou er te horen zijn, en wanneer we aan de beurt zouden komen", vertelt Marlies Driessen enthousiast.


In afwachting van de uitzending van de halve finales zit Angels Rule niet stil. In het najaar start de vocal group een kleine tour. Die start op 9 augustus in de kerk van Lottum, de geboorteplaats van Roel Verheggen. "Voor ons een plek met geweldige herinneringen. We hebben hier namelijk vaak opgetreden tijdens het Rozenfestival. Van een optreden in de middag in onze beginjaren waar de kerk half gevuld was naar vier keer een (over)volle kerk tijdens de laatste editie van het Rozenfestival waar we optraden. Ondanks dat het Rozenfestival voorlopig helaas niet terugkomt en een volle kerk er vanwege de maatregelen dit jaar niet in zit, hopen we de mooie en intieme sfeer tijdens ons concert weer terug te brengen in Lottum."


Tickets

Kaarten zijn te koop via www.angelsrule.nl, waar ook meer informatie te vinden is over de komende optredens. Foto: William Rutten.