Kwartiermakers aan de slag met HPV en RooyNet

VENRAY | Kwartiermakers uit Gelderland gaan de situatie van Historisch Platform Venray en RooyNet in beeld brengen en de gemeente Venray van advies voorzien hoe het in de toekomst verder moet met het HPV en de website.


Wethouder Anne Thielen heeft voor twee deskundigen gekozen om goed zicht te kunnen krijgen op het functioneren van het HPV en RooyNet en hoe het in de toekomst organisatorisch vorm moet gaan krijgen.
Dat is nodig omdat het platform door interne ruzies is verdeeld en RooyNet tijdelijk is overgenomen door de gemeente. "Uiteindelijk moet er een bloeiend cultuurhuis ontstaan." Dat ziet ze het liefste ontstaan in de Borgraaf waar naast Venrays Museum ook HPV/RooyNet onderdak heeft. Historicus en universitair docent Willeke Guelen uit Nijmegen gaat met haar onafhankelijke bureau voor communicatie en geschiedenis Livingpast.nu het HPV en RooyNet in beeld brengen en hoe de toekomst van de twee instanties het beste kan worden ingevuld. Half oktober heeft Thielen een kant-en-klaar advies van Guelen op tafel liggen. Met dat advies bij de hand moeten de nieuwe contouren van het HPV en RooyNet vorm worden gegeven.

Lees verder op pagina 5.