De danseressen van Danshuis Venray werkten drie dagen aan de dansfilm.
De danseressen van Danshuis Venray werkten drie dagen aan de dansfilm. Foto: Didier Fouarge

Video: Together again

Venray | De hockeyvelden aan de Wieënhof in Venray waren het afgelopen weekend het decor van de dansvoorstelling van Danshuis Venray. Ruim driehonderd danseressen, een regisseur, een camera-operator en vele tientallen vrijwilligers waren de ingrediënten van een bijzonder geslaagde dansvoorstelling Together again van Danshuis Venray.



"In de coronatijd is onze mentale wendbaarheid flink op de proef gesteld en daarom is het fijn om weer samen te dansen", zegt Myrna van Rens van Danshuis Venray. Docenten van het danshuis bedachten een voorstelling, gemaakt voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. "Samen met de dansers ontstond er een invulling met thema's zoals eenzaamheid, paniek, afstand houden en het nieuwe normaal. Voor de allerjongsten werden deze thema's heel spelenderwijs ingevuld met een sprookje. De dansers vanaf 12 jaar waren nauw betrokken bij het tot stand komen en konden veel van hun eigen ideeën kwijt."

Publiek was tijdens de drie filmdagen niet welkom bij de voorstelling, die professioneel werd gefilmd door camera-operator en editor Mees Riechelman en vastgelegd op beeld door Didier Fouarge.

Van Rens: "De voorstelling komt straks binnen in de huiskamers, zodat er net zoveel mensen kunnen genieten van dans als normaal in de schouwburg tijdens de eindvoorstellingen. Er werd speciaal voor deze voorstelling een theatertent gebouwd met lampen en decor en tijdens de scène in de open lucht bleef geen plek onbenut op de velden. In de wind en af en toe een regenbuitje werden er mooie beelden gefilmd van danseressen in wapperende jurken. Een mooi initiatief om de laatste anderhalve maand van het seizoen naar toe te werken. Zeker na de bizarre tijden die we hebben gehad. Voor dansers jong en ouder was dit een mooie project de afgelopen coronatijd een plekje te geven en een feestje om het dansjaar op deze manier af te sluiten."

De dansfilm Toy Toy en Together again is binnenkort te zien op Peel en Maas TV.