De gedecoreerden stralen op het bordes van het gemeentehuis in Venray.
De gedecoreerden stralen op het bordes van het gemeentehuis in Venray. Foto: Paul Poels

Video: Vrolijkheid bij verlate lintjesregen

Venray | Benoemd waren ze al, maar hun lintje hadden ze in verband met corona nog niet ontvangen. De gedecoreerden van Koningsdag 2020 kregen vrijdagavond 3 juli eindelijk hun onderscheiding opgespeld in het gemeentehuis.


Gerda van Stelten-Houterman (61) werd officieel benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Wim Broers (62), Miny Crooijmans-Hofmans (79), Jac Janssen (69), Theo Janssen (72) en Jan Vermazeren (69) werden lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het gezelschap werd met hun families ontvangen door burgemeester Luc Winants. Samen genoten ze van een programma met een Italiaans tintje, met muziek, tiramisu en Italiaanse hapjes.


"Ik was op 24 april totaal verrast met het telefoontje van onze burgemeester", vertelt Theo Janssen enthousiast. De geridderde Gerda van Stelten-Houterman vult Janssen aan: "Ik ben nog steeds heel verrast en vereerd met deze onderscheiding. Dit is toch wel heel erg bijzonder."


Burgemeester Winants vond het fijn om de onderscheidingen eindelijk uit te reiken. "Vanwege de coronacrisis heeft het natuurlijk wat langer geduurd, maar we hebben nu in kleine kring alsnog de onderscheidingen kunnen uitreiken." Winants was vooral blij met de reacties van de mensen. "Het is bijzonder om de gedecoreerden en hun familie te zien en in de ogen te kijken. Je zag hoe blij en dankbaar iedereen was. Ook de partners reageerden apetrots. Een onderscheiding wordt vaak mogelijk gemaakt door een compleet gezin en dat mag gevierd worden."