Afbeelding
Foto: Angy PhotoDesign

Drive-in bioscoop in Wanssum

Wanssum | Wat doe je als door corona veel activiteiten niet door kunnen gaan? Dan zoek je naar alternatieven. Groep acht van basisschool de Peddepoel in Wanssum vertoonde donderdagavond 2 juli haar musical in een echte drive-in bioscoop. Geelen Beton en Mooder Maas stelden hun parkeerplaats ter beschikking om plaats te bieden aan zo’n 45 auto’s en een bioscoopscherm van zes bij acht meter van Mobiloscoop BV Venray.


Een week eerder werd de voorstelling, zonder publiek, opgenomen in De Zandhoek. Om extra kosten te drukken hielden de kinderen eerder een carwash op het schoolplein. Er werd geboend, gezeemd en flink met water geknoeid met als resultaat blinkend schone auto’s en een mooi bedrag voor de musical.

Een flinke donatie van Dorpsraad Wanssum, sponsoring van enkele lokale ondernemers en de enorme inspanning van cameraman Ad Wijnhoven maakten het eindresultaat mogelijk.


Ouders, broertjes en zusjes van de schoolverlaters werden getrakteerd op de film. Vanuit hun auto’s konden ze ruim anderhalf uur genieten van de musical De beer is los. Tijdens de drive-in bezorgden de leerkrachten van de Peddepoel de telefonische bestellingen van cola, popcorn en chips. Het werd een onvergetelijke avond.