Beheerstichting legt bal bij de gemeente neer

VENRAY | Stichting Beheer Verzamelgebouw voor Charitatieve Organisaties is na drie jaar terug bij af sinds de gemeenteraad onlangs besloot het huidige biebgebouw aan de Merseloseweg voor woningen te bestemmen. De stichting legt de bal terug bij het gemeentebestuur. "De gemeente moet ons nu een aanbod doen. Wij doen niets meer", zegt stichtingsvoorzitter Leo Janssen.


Door Henk Baltussen


"Jarenlang zijn we aan het lijntje gehouden door het college", zegt Janssen. "In het biebpand zouden charitatieve instellingen uit Venray een plek krijgen. Gaat het op het laatste moment alsnog niet door. De gemeente ziet daar liever woningen. Levert meer euro's op. Prima, maar los het dan ook voor ons op."

Een tiental charitatieve organisaties als de voedselbank, speelgoedbank en vrijwilligersorganisatie Match wachten er al jarenlang op om hun intrek te nemen in een gezamenlijk gebouw. De opzet daarvan is om hun vrijwilligerswerk voor kwetsbare inwoners te versterken en de kosten voor huisvesting te minderen.

Janssen: "Wij hebben niets op het oog. Het college moet maar met een voorstel komen. Onlangs klopte een vereniging die geen charitatieve instelling is bij ons aan. De gemeente had ze gestuurd. Of ze bij ons konden aansluiten bij het zoeken naar onderdak? Het college heeft altijd gezegd dat onze stichting alleen is bedoeld voor charitatieve instellingen. En dan dit. Prima, maar biedt ons dan een pand aan."