Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Video: Maistoernooi coronaproof

Venray | TC Rodhe heeft besloten alsnog de 38ste editie van haar Maistoernooi op touw te gaan zetten. Vanaf zaterdag 1 augustus wordt er de hele week getennist op het park aan de Paul Burgmanstraat 10. De finales worden op zondag 9 augustus afgewerkt. De organisatie mikt op 300 deelnemers, zegt toernooiorganisator Rikus ten Brücke.



Er mag met inachtneming van de coronaregels van het RIVM natuurlijk al een tijdje getennist worden, maar een toernooi opzetten in coronatijd is natuurlijk heel andere koek. “Ja, dat klopt”, vervolgt Ten Brücke. “Maar we hebben de ruimte op ons park en alle activiteiten worden buiten op ons terras gehouden. Met wat passen en meten en duidelijke afspraken zijn we ervan overtuigd dat we er ook dit keer weer een voor iedereen veilig toernooi van kunnen maken.”


De tennisvereniging springt met de organisatie van het toernooi ook in op de vraag van haar eigen leden. “Veel mensen gaan niet op vakantie, zitten thuis, en zijn toch op zoek naar een gezellige en tegelijkertijd sportieve bezigheid. Bovendien hebben wij, net als veel andere tennisclubs, tijdens de coronaperiode veel nieuwe leden mogen begroeten en is het Maistoernooi het eerste grote tennistoernooi in de regio dat weer wordt gehouden na de versoepeling van de coronarichtlijnen. Daarom hebben we het aantal categorieën ook uitgebreid. Vorig jaar hadden we bijna 200 deelnemers, we verwachten er dit jaar zo’n honderd meer.”

Inschrijving voor TC Rodhe Maistoernooi van start

De deelnemers kunnen zich inschrijven voor de categorieën (17+) 3 t/m 8 en de categorieën (30+) 5 t/m 8, zowel in het enkelspel als het dubbel- en de mix dubbel. Inschrijven kan via de site van TC Rodhe en/of mijnknltb.nl.

Foto: de organisatie van het TC Rodhe Maistoernooi.