Nog veel is onzeker over nieuw VieCuri


VENRAY | Het kan met het nieuwe VieCuri in Venray nog alle kanten op. Dat blijkt uit antwoorden van B en W op vragen van Venray Lokaal. De coalitiepartij stelde het college enkele vragen over de plannen van VieCuri in Venray. Dit met het oog op de behandeling van de Kadernota 2021 door de gemeenteraad op dinsdag 7 juli.


Het Venrayse college benadrukt dat ondanks een positief haalbaarheidsonderzoek om de nieuwe ziekenhuisvoorziening van VieCuri naast het bestaande gezondheidscentrum Wieënhof neer te zetten, dit niet automatisch wil zeggen dat het daar ook wordt gebouwd. Het nieuwe ziekenhuis zou ook op de huidige locatie aan de Merseloseweg een plek kunnen krijgen.

Het college: 'Dat besluit is nog niet door gemeenten en VieCuri zelf genomen. VieCuri heeft een voorkeur voor de locatie bij sportpark De Wieën, naast het bestaande gezondheidscentrum Wieënhof. VieCuri heeft verschillende varianten van de omvang van de ziekenhuisvoorziening in Venray voor ogen. Het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat de meest maximale vorm ook bij het sportpark is in te passen'.


Andere aspecten die in het haalbaarheidsonderzoek aan bod kwamen zijn onder meer het verkeer, parkeren, aan- en afwikkeling van bezoekersstromen, externe veiligheid en de luchtkwaliteit. Mocht VieCuri bij Wieënhof gaan bouwen, dan is verplaatsing nodig van het bestaande honkbalveld naar een locatie waar nu nog een voetbalveld is, stelt het college.

Venray werkt mee aan nieuwbouw als VieCuri andere invulling voor huidige locatie heeft

De mogelijkheid dat VieCuri aan de Merseloseweg blijft zitten, houdt het college nadrukkelijk open. Grond en pand op die locatie zijn eigendom van VieCuri. 'De nieuwe invulling van de locatie van het bestaande ziekenhuis is onderdeel van de nog te voeren onderhandelingen tussen de gemeente en VieCuri over de verplaatsing van de ziekenhuisvoorziening', aldus het college. Mocht die 'nieuwe, passende invulling' van die locatie achterwege blijven, dan verleent de gemeente Venray geen medewerking aan de realisatie van een nieuwe ziekenhuisvoorziening op sportpark De Wieën.