Laatste raad voor zomerreces wordt lange zit

VENRAY | De laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces begint dinsdag 7 juli al om 18.00 uur en wordt naar alle waarschijnlijkheid een latertje. Dat komt omdat het eigenlijk twee vergaderingen ineen zijn. Tevens neemt wethouder Martijn van der Putten afscheid.


Eerder gebeurde de bespreking van de kadernota (voorheen de voorjaarsnota met een beeld van de financiƫle situatie in Venray en alvast een vooruitblik op de begroting van het volgende jaar) en het jaarverslag van een jaar eerder in een aparte vergadering. Dinsdag 7 juli wordt tevens een reguliere raadsvergadering gehouden.

Daarin staan zeven bespreekpunten geagendeerd. Zoals het Omgevingsplan Centrum Venray, het Beleidsplan Vergunningen, Toezicht en Handhaving, de Begroting Veiligheidsregio Limburg Noord en het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.
Tevens komt D66 met een motie om in de gemeente Venray de plaatsnaamborden ook in het dialect weer te geven. Na de laatste hamerslag neemt wethouder Martijn van der Putten afscheid van de gemeenteraad. Hij vertrekt per 1 augustus naar Gilde Opleidingen, waar hij directeur bedrijfsvoering wordt. De raadsvergadering is vanwege de coronamaatregelen niet toegankelijk voor publiek en pers, maar is thuis wel volgens een livestream te volgen.