Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Video: Start renovatie atletiekbaan Venray

Venray | Een omvangrijke renovatie van de atletiekbaan ging maandagmiddag van start op sportpark De Wieën. De wethouders Anne Thielen en Jan Loonen verzorgden het informele startsein voor de werkzaamheden door een begin te maken met het verwijderen van de huidige, 22 jaar oude, toplaag van de baan.



Het werk bestaat uit de vervanging van de toplaag en het aanpassen van diverse technische atletiekonderdelen, zoals verspringen en kogelstoten. Ook wordt een tweede sprintbaan van 100 meter aangelegd en worden aanpassingen gedaan in het kader van veilig sporten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind september en worden uitgevoerd door de firma Van Wijlen, een bedrijf dat veel ervaring heeft met aanleg en renovatie van atletiekbanen. In de afgelopen twee jaren hebben AtletiekTriatlonvereniging Venray (ATV Venray) en de gemeente overlegd over de noodzaak en uitvoering van een grondige renovatie van de atletiekbaan.


Na in 1986 gestart te zijn met de aanleg van een gravelbaan, werd die in 1998 vervangen door een kunststofaccommodatie. In 2009 kreeg, mede bij gelegenheid van de landelijke Special Olympics voor atleten met verstandelijk beperking, de toplaag een behandeling. Momenteel is de toplaag na 22 jaar aan vervanging toe. De atletiekbaan wordt behalve door Atletiek Triatlonverenging Venray (400 leden) ook gebruikt door de ruim 1500 leerlingen van het Raayland College. De laatste jaren maken ook leerlingen van de basisscholen veelvuldig gebruik van de accommodatie. In het kader van méér bewegen door de jeugd, stimuleert ATV Venray schoolsportdagen door het aanbieden van programma’s hiervoor en het beschikbaar stellen van de benodigde sportmateriaal .en sportattributen. Ook voor leefstijlactiviteiten wordt sinds een jaar gebruikgemaakt van de accommodatie aan de Sportlaan. Bij deze renovatie wordt speciale aandacht besteed aan het realiseren van voorzieningen voor het klassikaal trainen bij bepaalde technische atletiek onderdelen. Ook wordt een tweede sprintbaan aangelegd, waardoor tijdens de gymlessen van de middelbare school méér leerlingen tijdens een lesuur kunnen sprinten omdat dan twee sprintbanen daarvoor beschikbaar zijn. Ook voor wedstrijden voor de jongste atleten, de pupillen en voor trainingen van atleten van ATV Venray wordt van de tweede sprintbaan gebruikgemaakt.

Tijdens de werkzaamheden is de atletiekbaan gesloten voor sporters en publiek. DIt vanwege de erg specifieke werkzaamheden.

Met deze renovatie zal de atletiekbaan in Venray weer kunnen voldoen aan de huidige eisen voor het verantwoord beoefenen van de atletieksport, trainingstechnisch zowel voor wedstrijden.