Angels Rule is vrijdagavond te zien in We Want More.
Angels Rule is vrijdagavond te zien in We Want More. Foto: Laura Knipsael

Angels Rule 'wants more'

Overloon | Vocal Group Angels Rule is vrijdag 3 juli te zien in de tv-show We Want More. De uitzending op SBS6 begint om 20.30 uur. Ongeacht of de groep zich plaatst voor de volgende ronde is het voor pianist Robert Lemmens (37) uit Overloon een onvergetelijke ervaring. "We denken nog niet aan de halve finale of finale, eerst maar eens deze ronde doorkomen."


Bij We Want More gaat het om het zangtalent en maakt het genre niet uit. Het beste zangtalent gaat uiteindelijk met 100.000 euro naar huis.

"Doordat er een live band beschikbaar was kon ikzelf helaas niet mee doen", betreurt pianist Lemmens. Achter de schermen volgde hij met spanning de verrichtingen van de vier vocalisten. "Het was enorm spannend en het nummer vloog voorbij. Vanuit de productie en zangcoaches wordt er duidelijk naar gestreefd om het beste uit de talenten te halen waardoor je op het moment suprême ook met een goed gevoel op de bühne staat." De groepsleden werden door de enige mannelijke zanger Roel Verheggen verrast in de groepsapp. "Hij kwam plots met de mededeling: 'Oh, en ik heb ons in een gekke bui opgegeven voor We Want More op SBS6'", lacht Lemmens. "We hadden natuurlijk nog geen benul dat dit een nieuwe zangwedstrijd was en wat het idee erachter was. Daags erna bleek dat Roel vergeten was te vermelden dat we inmiddels ook al uitgenodigd waren. Na enige twijfel zag iedereen de deelname als een avontuur. Het avontuur begon na het snel verschuiven van afspraken op het werk, smoesjes bedenken en middels 150 appjes de kleding op elkaar afstemmen. We moesten er immers representatief uitzien, laat dat maar aan de dames over. Het niveau ligt hoog en er zit voor iedereen wel een genre tussen. De feedback van de jury is oprecht en slaat vaak de spijker op z’n kop. Vrijdag gaan we boven onszelf uitstijgen en weet ik zeker dat we weer veel mensen gaan raken, of we door zijn of niet. Of het genoeg is om de jury omver te blazen met het hoge niveau van de andere deelnemers? Daarom moeten de mensen absoluut kijken."


Angels Rule bestaat naast pianist Lemmens uit de vocalisten Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Marlies Driessen en Roel Verheggen. De vocal group heeft een breed repertoire, afgestemd op de gelegenheid. "Van gezellig meezingen met Somebody to love tot een gevoelige snaar raken bij Love of my life. Onze kracht is dat we elkaar aanvoelen in het overbrengen van de liedjes. Ondanks dat we vaak dicht bij het origineel blijven maken we onze eigen vier- of soms vijfstemmige versie en weten mensen daar vaak mee te raken. Dat mag ook wel na ruim twaalf jaar muziek maken met elkaar. In die tijd zijn we ook als vrienden steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. Dat merk je aan het plezier dat we op, maar ook naast het podium uitstralen." We Want More is een uitgelezen kans om hun muziek aan een breder publiek ten gehore te brengen. De komende maanden zit de band niet stil. "We zijn de studio ingedoken voor onze eerste Spotify mini-album Wings. Na lange tijd mogen we ook weer optreden. Zondag 5 juli zijn onze eerste twee openbare concerten Summer Songs in zaal Riche in Boxmeer. In december is ons jaarlijks kerstconcert, voor het eerst in de schouwburg van Venray." Zie ook
www.angelsrule.nl.

Henk Lammen