Jeugdige tennistop komt naar Venray


Venray | Een Limburgse primeur voor Venray. Voor het eerst wordt er namelijk een goud toernooi (voor topdertigspelers, red.) gehouden op de tennisbanen van tennisclub Venray. "Hier doe je het allemaal voor. We hebben als wedstrijdleiding veel ervaring met zilveren en bronzen toernooien, maar dat we nu dit toernooi mogen organiseren is super", vertelt organisator Twan Lensen.


De beste dertig jeugdspelers in de categorieën tot en met 12 jaar en tot en met 14 jaar komen naar Venray voor het nationale toernooi. Jaarlijks zijn er vier gouden toernooien en die worden normaal gesproken georganiseerd in het noorden van Nederland. "Normaal gesproken moeten de jeugdspelers naar Leeuwarden of Groningen. Dat er nu een toernooi is in het zuiden, is voor veel talenten een opluchting. Normaal gesproken zouden ook de jongens en meiden tot en met 16 jaar bij ons spelen, maar zij hebben op dat moment hun Nederlands kampioenschap."

Het tennistoernooi begint op 13 juli en eindigt op 19 of 20 juli. "Dat is afhankelijk van het weer. We spelen op de gravelbanen van tennisclub Venray en daar kunnen we alleen bij droog weer spelen. De gouden toernooien moeten op gravel gespeeld worden. Dat is een vereiste vanuit de tennisbond." Lensen hoopt al langer het toernooi te organiseren, maar moest er lang op wachten. "De nieuwe tennisbanen bij tennisclub Venray hebben de bond over de streep getrokken."

Gouden toernooi is primeur voor Venray en Limburg

Lensen hoopt dat het toernooi ook de komende jaren in Venray wordt gehouden. "Daar gaan we natuurlijk alles aan doen. We hebben twee fantastische accommodaties, want we kunnen natuurlijk ook bij tennishal Maascourt terecht. Gelukkig kunnen we nu ook weer toernooien op poten zetten, want we hebben lang stilgezeten."