Kids zomerfestival als slotstuk vakantie

Leunen | Een zomer zonder activiteiten voor kinderen. Die gedachte spookte door het hoofd van Freek Thoone uit Leunen. Hij weigerde zich bij die gedachte neer te leggen en besloot voor de kinderen uit Leunen, Veulen en Heide in actie te komen. Al snel besloot Thoone om het Kids zomerfestival te organiseren in Leunen.


"Er zijn zoveel beperkingen door de coronacrisis", vertelt Thoone. "Toch kunnen we voor kinderen mooie dingen organiseren. We gaan er samen twee fantastische dagen van maken." Het zomerfestival wordt gehouden op dinsdag 18 en woensdag 19 augustus in de laatste week van de schoolvakantie. "Het moet een mooie afsluiter zijn van de zomervakantie. We hebben al honderd aanmeldingen binnen, dat is fantastisch. Dat is meer dan waar we op hadden gerekend."

Kids zomerfestival is bedoeld voor alle kinderen van basisschool De Meent in Leunen en de basisschoolkinderen uit Leunen, Heide en Veulen. "We splitsen de groep wel in tweeën op. Zo trekken de jongste kinderen twee dagen met elkaar op en de oudste kinderen. Met de oudste groep kunnen we dan ook wat andere activiteiten doen die beter bij hun leeftijd passen. Zo hebben we een bosspel bedacht."

De activiteiten vinden in eerste instantie plaats op sportpark 't Klaverblad in Leunen. "Voor de kleinsten worden de activiteiten gehouden op en rondom het sportpark. We beginnen het zomerfestival met het maken van een soort hut voor iedere groep. Daar kunnen de kinderen dan bijvoorbeeld ook lunchen."

Organisatie heeft al honderd aanmeldingen

Thoone heeft inmiddels een werkgroep gevormd van zeven enthousiaste vrijwilligers. De groep neemt de organisatie van het zomerfestival zijn rekening. "Ook hebben veel ouders aangegeven te willen helpen tijdens het zomerfestival. Daar zijn we vanzelfsprekend heel erg blij mee. Mensen hebben heel positief gereageerd op onze plannen. Daar krijgen wij als organisatie ook ontzettend veel energie van."

Als het aan Thoone ligt, dan keert Kids zomerfestival in de laatste week van de zomervakantie in 2021 weer terug. "Ik hoop dat dit het begin is van een mooie traditie. Na de eerste editie kunnen we alles evalueren en mogelijk volgend jaar een beetje aanpassen. Misschien duurt het festival volgend jaar wel drie dagen. Laten we er eerst maar een geweldig evenement van maken."