Een jacuzzi speciaal voor baby's in Blitterswijck.
Een jacuzzi speciaal voor baby's in Blitterswijck. Foto: Eigen foto

Specialisme: babywellness

BLITTERSWIJCK | De eerste baby spa van Noord-Limburg staat in Blitterswijck. Aan de Kerkstraat om precies te zijn, waar Ilse Gooren drie speciale jacuzzi's in een sfeervolle ruimte heeft neergezet. Babywellness is in opkomst, want ook baby's hebben ontspanning nodig, is de gedachte. Maar Gooren gaat met haar Lotus Baby Spa, die zondag officieel werd geopend, net iets verder dan alleen pasgeborenen in water rond te laten dobberen.


Ilse Gooren, moeder van twee kinderen (2 jaar en bijna een jaar), ontdekt een tijd geleden dat er weinig plekken zijn waar baby's zich volledig kunnen ontspannen. Totdat ze op internet de baby spa ontdekte, babywellness waarbij water, warmte en aandacht de hoofdpijlers zijn.


Omdat ze het fenomeen nog niet kende en er tegelijkertijd potentie in zag voor een eigen onderneming, speurde ze verder. "Het sprak me meteen aan. Maar het moest breder. Ik verdiepte me in de voeding van vrouwen die kinderen willen. Borstvoeding voor de baby is het beste. Dan is het belangrijk dat die melk goed is. Voor de aanstaande moeder heb ik daarom voedingsadviezen voor een gezonder kindje met een beter immuunsysteem. Goede voeding is het fundament van de baby, de bouwstenen van een goede zwangerschap." Haar twee baby-jacuzzi's zomaar vullen met leidingwater, wat bij veel baby spa's gebeurt, vond ze te makkelijk. "In kraanwater zitten nog minuscule hoeveelheden medicijnen en chemicaliƫn. En er chloor aan toevoegen is al helemaal uit den boze. Dat doet zoveel met een kindje. Daarom wordt het water eerst gevitaliseerd voordat het in de jacuzzi komt." Dat gebeurt met een speciaal apparaat dat in de waterleiding is gemonteerd. "Er hangt een prijskaartje aan, maar dan weet je ook dat het water veilig is. Alle reststoffen worden verwijderd. Het water is zo weer natuurlijk gemaakt." De derde jacuzzi is een veel grotere waar meer personen tegelijk in kunnen. "Die staat in een aparte ruimte en is bedoeld voor ouders en kinderen, ook grotere kinderen. De kleinste jacuzzi's zijn voor baby's tot zeven maanden."

Voordat de baby's met een speciale foamring om de hals te water gaan, krijgen ze een massage. Die speciale massagetechniek voor baby's maakte Gooren zich eigen. "Het uitgangspunt is dat de ouders de baby masseren. Ik doe het voor op een pop. Op die manier wordt de binding tussen baby en ouders vergroot. Tegelijkertijd geef ik adviezen om de weerstand van baby's te verhogen."

Tel daarbij op de aangepaste achtergrondmuziek en een omgeving zonder overbodige prikkels, en de baby waant zich in het paradijs. Gooren: "Baby's zijn zo kwetsbaar. Je moet daarom goed weten wat je doet."
De 34-jarige uit Blitterswijck, waar ze ook geboren is, reisde na haar studie toerisme twee jaar de wereld rond en settelde zich daarna in haar geboortedorp. Met de bedoeling er op den duur een eigen bedrijfje te starten. Ze moest alleen nog uitvinden wat voor onderneming.


Tijdens haar zwangerschappen raakte ze ervan overtuigd dat het 'iets met baby's' moest worden. Het ondernemen zit in haar bloed. Haar ouders waren haar voorbeelden en een broer heeft al jarenlang een horecazaak in Blitterswijck. Zelf was ze onder meer werkzaam bij Peelrand Makelaardij en bij vakantiepark Roekenbosch in haar dorp. "Maar dit is wat ik zocht. Mensen worden zich steeds bewuster van voeding en ontspanning. Die combi breng ik met Lotus Baby Spa samen."

Eerste baby spa in regio staat in Blitterswijck