Drive-by-receptie van en voor het kersverse echtpaar Eric en Lisa Jeuken-van Vonderen bij Asteria/ Zaal Zeven.
Drive-by-receptie van en voor het kersverse echtpaar Eric en Lisa Jeuken-van Vonderen bij Asteria/ Zaal Zeven. Foto: Jolijn van Goch

Bijzondere trouwerij in coronatijd

Venray | Eric Jeuken (27) en Lisa Jeuken-van Vonderen (29) traden vrijdag in het huwelijksbootje. De huwelijksdag van het kersverse bruidspaar uit Venray zag er anders uit dan oorspronkelijk bedacht. De bruiloft moest immers volgens de laatste coronarichtlijnen op poten worden gezet. "Het maakt deze dag voor ons niet minder speciaal", vertelt bruidegom Eric. "Het was een geweldige dag, we hebben er driekwart jaar naar uitgekeken."


Tijdens de trouwceremonie mochten slechts dertig mensen aanwezig zijn. Tot die groep behoorde ook het bruidspaar zelf. "Daarnaast waren er twee fotografen en ook twee cameramensen. We hebben best een grote familie, niet iedereen kon aanwezig zijn. Via een videoverbinding kon toch iedereen live meekijken, onder andere ook een vriendin van Lisa vanuit Canada. Dat maakt het wel extra bijzonder." Na afloop van de ceremonie vond de receptie plaats op de parkeerplaats van Hotel Asteria. Aanvankelijk zou daar massaal geproost worden op Eric en Lisa, maar nu werd er een drive-by-receptie gehouden. "De gasten konden ons op die manier toch feliciteren, op de foto gaan en een stukje taart eten. Het was erg speciaal om dat op deze manier mee te maken. We vonden het leuk om iedereen toch even te zien. Veel gasten stonden meer dan een uur in de rij, de receptie liep vijf kwartier uit. De rij stond tot voorbij het crematorium." Daarna ging het bruidspaar naar de ouders van Lisa in Vierlingsbeek. "Daar hebben we met een select gezelschap gedineerd, gevolgd door een bescheiden feestje. Uiteraard volgens de richtlijnen. We zouden aanvankelijk dineren bij Asteria en feesten in Zaal 7, maar dat laatste kon niet doorgaan. Daarom maakte de oma van Lisa voor ons en de daggasten koude schotel en was de vader van de bruid druk in de weer met zelfgemaakte soep. Maar het grote feest houden onze gasten nog te goed." Maandag zou het echtpaar naar Zuid-Afrika vertrekken voor hun huwelijksreis, maar dat gaat vanwege de coronacrisis niet door. "Onze droomreis is verplaatst naar volgend jaar. We hebben dus niet alleen een mooie dag om op terug te kijken, maar ook een geweldige reis om nog naartoe te leven."

Afbeelding