Video: Park- en Hoevelaan kunnen naast Park- en Hoeveweg

VENRAY | Parklaan en Hoevelaan, namen van nieuwe wegen in de nieuwbouwwijk Annahaeghe in het Annapark, kunnen probleemloos worden toegevoegd aan het Venrayse straatnamenregister. Daarin staan ook al Parkweg en Hoeveweg. Dat levert geen misverstanden op, is het antwoord van het Venrayse college op vragen van D66-raadslid Theo Zegers.


Door Henk Baltussen


Zegers vroeg zich af of de op elkaar lijkende straatnamen Parkweg en Parklaan geen problemen opleveren voor hulpdiensten en pakketbezorgers. Burgemeester en wethouders kunnen Zegers geruststellen. De hulpdiensten hebben er volgens het college geen moeite mee, omdat de nieuwe straatnamen voldoende afwijken van de reeds bestaande. B en W: 'Onze beheerder verkeer heeft jaarlijks vijf tot zes keer overleg met de hulpdiensten. Mochten er onduidelijkheden zijn in de bereikbaarheid, dan worden deze besproken. De hulpdiensten hebben tot op heden aangegeven geen problemen te ondervinden met de bereikbaarheid. Via hun eigen navigatiesysteem kunnen ze alle adressen vinden'.

In 2008 is in Venray een speciale commissie ingesteld die zich met straatnaamgeving en nummering bezighoudt. Die commissie is van mening dat Parklaan en Hoevelaan probleemloos kunnen bestaan naast Parkweg en Hoeveweg. Ook wijkraad Smakterheide en de werkgroep St. Anna zijn het daarmee eens, volgens het college.