Afbeelding
Foto: Persfoto

Met salsa de zomer door bij Dizzy Dance

Venray | Als de docenten en dansers van Dizzy Dance uit Venray op woensdag 24 juni te horen krijgen dat ze weer mogen dansen, springen ze een gat in de lucht. De afgelopen weken zijn de dansvloeren al gepoetst en de zalen coronaproof gemaakt. "Het is echt heel bijzonder hoe iets wat een paar maanden geleden zo normaal was nu voelt als een pure luxe", zegt Wilma Keijzers van Dizzy Dance. Bij het ter perse gaan van deze krant is nog niet bekend of dansscholen ook binnen weer les mogen geven.


De eerste weken van de coronacrisis hebben de docenten iedereen in beweging proberen te houden via online instructiefilmpjes. Zo waren er dansen en oefeningen voor de kinder- en tienergroepen, maar ook kracht-, flexibiliteit- en dansinstructiefilmpjes voor de selectiegroepen en de volwassenen.


Vanaf 11 mei is Dizzy Dance buiten gestart met danslessen. In de tuinen bij Jerusalem en het gemeentehuis wordt nog steeds intensief gedanst en gesport. "Ik ben enorm trots op de flexibiliteit van de docenten en dansers maar ook van de ouders om van het buiten dansen een succes te maken", zegt Keijzers. De inhoud van de lessen en het lesrooster moesten behoorlijk aangepast worden om op een goede manier buiten te kunnen dansen. "We hebben er samen een succes van kunnen maken. De mooie omgeving en het goede weer hebben hier ook een grote bijdrage aangeleverd."

Ook de salsalessen kunnen binnen weer opgestart worden. Monique Linders heeft deze winter al een cursus salsa bij Dizzy Dance gegeven en heeft heel veel zin om daar deze zomer mee verder te gaan. "Tijdens de sluiting hebben heel veel mensen binnen gezeten en minder kunnen bewegen. Dat kunnen we inhalen nu we weer mogen dansen en salsa past perfect bij de zomer. Iedereen die dit jaar niet op vakantie gaat kan op deze manier lekker ontspannen en zich in Spaanse sferen wanen." De passie voor salsa is bij Monique als klein kind begonnen doordat er thuis veel Latijns-Amerikaanse muziek werd gedraaid. Hierdoor is ze begonnen met dansen en heeft ze er ook haar beroep van gemaakt. Na het afronden van haar opleiding bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts heeft Monique twee jaar op een cruiseschip gewerkt als danseres en zangeres. Nu ze tijdelijk weer in Venray woont wil ze graag haar passie voor salsa delen. De kracht van salsa zit in de muziek en dat het mensen samenbrengt want salsadansen is bedoeld voor iedereen. Jong en oud, beginnend en gevorderd.


Aanmelden

Meer weten over de salsalessen bij Dizzy Dance? Stuur een mail naar info@dizzydance.nl. Op dinsdag 7 juli worden een aantal proeflessen gegeven. Daarna is inschrijven voor een of meerdere zomerlessen mogelijk. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn.