Afbeelding
Foto: Eigen foto

Theo Deters (87) overleden

Ysselsteyn | Rasmuzikant Theo Deters uit Ysselsteyn is woensdag 17 juni op 87-jarige leeftijd overleden.


Theo ('Thei’) Deters was een muzikant in hart en nieren. Drie jaar geleden, in september 2017, vierde hij op 84-jarige leeftijd zijn zeventigjarig lidmaatschap bij fanfare De Peelklank. Toen zijn vader Gerrit de muziekvereniging 72 jaar geleden mede oprichtte, werd de destijds 14-jarige Theo samen met zijn broers Piet en Jean meteen aangemeld als nieuw lid. Hij bleef de muziekvereniging zijn hele verdere leven trouw en was jarenlang het oudste spelende lid van de fanfare.

Muzikant in
hart en nieren

Theo Deters bespeelde verschillende instrumenten, zoals de piston, de sopraan- en altsaxofoon, maar zijn grote liefde was toch wel de bariton. Naast De Peelklank blies Deters ook zijn partijen mee bij orkest Rooyal uit Venray en was hij meer dan een halve eeuw lid van blaaskapel De Smeleblaozers. Dit orkest onderging een aantal jaren geleden een naamsverandering, waarbij Thei werd geëerd met een verwijzing in de nieuwe naam: SanTé. Deters, die ook een gewaardeerd lid was van jeu-de-boulesclub De Piëlboulers, was een gedreven muzikant en miste zelden een repetitie. Zelfs de vakanties werden erop afgestemd. Hij nam zijn instrument zelfs weleens mee op vakantie om muzikaal in vorm te blijven. De liefde voor muziek nam hij over van zijn vader en gaf hij vervolgens ook weer door aan zijn eigen kinderen. En ook bij de volgende generatie, zijn kleinkinderen, is het muziekvirus duidelijk aanwezig. Theo Deters en muziek: ze zijn en blijven, ook na zijn overlijden, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De uitvaartdienst vond dinsdag in besloten kring plaats in de H. Odakerk in Ysselsteyn. Aansluitend is Theo Deters gecremeerd in Boschhuizen in Venray.