Het kunstwerk werd maandagochtend teruggeplaatst.
Het kunstwerk werd maandagochtend teruggeplaatst. Foto: persfoto

Kunstwerk Het Vuur weer terug in straatbeeld

Geijsteren | Het veelbesproken kunstwerk Het Vuur is maandagochtend, onder toeziend oog van de gemeente Venray, teruggeplaatst in het straatbeeld van Geijsteren. Het werk van kunstenaar Harm Rutten is door loonbedrijf Jakobs uit Geijsteren verhuisd naar het grasveld tussen de Dorpsstraat en de Voortweg. Het Vuur staat net buiten de dorpskern.


Het kunstwerk maakte twee jaar geleden flink wat los binnen de gemeenschap van Geijsteren. Het Vuur was zelfs even landelijk nieuws. Het beeld was jarenlang vaste waarde op het dorpsplein in Geijsteren, maar na de herinrichting van het plein was er geen plek meer voor het kunstwerk van Rutten. Het Vuur stond twee jaar lang op een grasveld achter de oude gymzaal in het dorp.

Na een tijd van discussiƫren over de nieuwe locatie is uiteindelijk gekozen om het kunstwerk op het grasveld aan de dorpsrand te plaatsen. Het onofficieel genaamde kermisterrein is dankzij de verhuizing rijker.


Op korte termijn zal de vlam nog worden gereinigd om het kunstwerk op de nieuwe plek ook goed tot zijn recht te laten komen. "Het is een prominente en mooie plek. Het kunstwerk komt daar goed tot zijn recht, denk ik", vertelt Michiel Jakobs van loonbedrijf Jakobs over de verhuizing. "Hopelijk is het boek nu gesloten."


Het stenen beeld werd in 1992 geplaatst.


Kunstenaar Rutten wil niet op de kwestie reageren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding