Horsterweg wordt 60-kilometerweg

LEUNEN | De maximumsnelheid op de Horsterweg tussen Leunen en Castenray wordt op termijn verlaagd van tachtig naar zestig kilometer. Dat liet wethouder Cor Vervoort vorige week weten tijdens de commissievergadering Werken en Besturen.


De wethouder gaf daarmee antwoord op vragen van Bas Jilesen. Het D66-commissielid vroeg aandacht voor een ongeval op vrijdag 5 juni, toen twee auto’s op elkaar botsten op de kruising Hoogriebroekseweg en Horsterweg. Jilesen gaf aan dat op die locatie jaarlijks meerdere ongevallen gebeuren.

De oorzaak is volgens Jilesen altijd hetzelfde: auto’s die vanuit de Hoogriebroekseweg of de Overbroekseweg de Horsterweg opdraaien worden door auto's die met 80 of harder over de Horsterweg rijden over het hoofd gezien. Bomen zouden het uitzicht belemmeren. Jilesen vroeg Vervoort om op die plek de verkeersveiligheid te verbeteren. Hij werd op zijn wenken bediend. "De Horsterweg wordt een dorpsverbindingsweg en daarom kan de maximumsnelheid worden verlaagd", liet Vervoort weten.

Op die manier wordt de verkeersveiligheid groter, denkt de wethouder. "We hebben inmiddels een analyse op die kruising uitgevoerd en ik ben er zelf ook gaan kijken. De vakafdeling van de gemeente brengt de bevindingen in kaart. Wanneer de wegaanpassing wordt uitgevoerd, is nog niet bekend. Het wordt wel een heel project om de weg aan te passen."

Cees de Vocht, commissielid van Venray Lokaal, begreep niet waarom het zo lang moet duren. "Het eerste deel van de Horsterweg tussen Castenray en Horst is al zestig kilometer. Daar zijn alleen nieuwe bordjes geplaatst en is er nauwelijks werk aan de weg verricht", zei De Vocht. "Het gaat om meer dan alleen een bordje ophangen", stelde Vervoort.