Twee nieuwe leden dorpsraad Ysselsteyn

VENRAY | Ania Brzeczak-Janssen en Sandra Claessens zijn toegetreden tot de dorpsraad in Ysselsteyn, die nu uit vier leden bestaat.


Brzeczak-Janssen woont dertien jaar in Ysselsteyn, heeft twee kinderen en is Poolse van origine. Ze is werkzaam in de agrarische sector, waarin ze onder meer optreedt als tolk namens landgenoten die hier werkzaam zijn als arbeidsmigrant. Waarschijnlijk is ze de eerste met de Poolse nationaliteit die deel uitmaakt van een wijk- of dorpsraad in de gemeente Venray. 'Ik zie dat ons dorp zich ontwikkelt. Het is de moeite waard om dat zo te houden en te zoeken naar nieuwe ideeën', laat ze in het Ysselsetyns NieuwsBlad optekenen.

Claessens is een geboren Ysselsteynse en werkzaam als ic-verpleegkundige in het RadboudUMC in Nijmegen. 'Ysselsteyn is belangrijk voor mij en ik hoop in deze rol een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van Ysselsteyn'. Met de twee nieuwelingen zien de reeds zittende bestuursleden van de dorpsraad (voorzitter Martijn Arts en Mieke Peeters) het aantal bestuursleden in een klap verdubbelen. Claessens neemt het secretariaat op zich. De functie van penningmeester is nog vacant.