Wethouder Cor Vervoort (voorgrond) en Arjen van Wijngaarden van Team Duurzaamheid.
Wethouder Cor Vervoort (voorgrond) en Arjen van Wijngaarden van Team Duurzaamheid. Foto: Antoon Jeuken

Video: Actie Venray bespaart

Venray | De gemeente Venray trapte afgelopen zaterdag de actie Venray Bespaart af in de bouwmarkten Gamma en Praxis. Inwoners van de gemeente Venray met een koopwoning hebben dankzij deze actie de mogelijkheid om met waardebonnen energiebesparende artikelen te kopen.



Inwoners die voor minimaal dertig euro aan energiebesparende artikelen kopen ontvangen van de gemeente Venray in de winkel een waardebon. Bij besteding van minimaal negentig euro krijgen Venraynaren drie bonnen van dertig euro. Onder meer isolatiemateriaal en ledlampen vallen onder de noemer energiebesparende artikelen. De volledige lijst met producten is te vinden op www.venray.nl/venraybespaart. De gemeente Venray heeft alle inwoners middels een brief op de hoogte gebracht van deze actie. Tijdens de eerste actiedag op 20 juni is 6500 euro aan waardebonnen uitgekeerd. Er kan nog maximaal 23.500 euro aan waardebonnen uitgekeerd worden. De gemeente Venray staat op 27 juni en 4 en 11 juli nog met een stand bij Gamma en Praxis om waardebonnen uit te delen op vertoon van de brief.

De acties onder de vlag van Venray Bespaart passen in het beleid van de gemeente om klimaatverandering tegen te gaan. "Daaraan kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen”, zegt wethouder Cor Vervoort. "Dat willen we met deze campagne stimuleren.” Het Rijk betaalt via een subsidie mee aan de acties van de gemeente. "De actie richt zich op de individuele woningbezitter die met eenvoudige maatregelen energiebesparend kan werken en die krijgt van ons een tegemoetkoming. Het is een hele praktische regeling. De duurzaamheidsopgave is een opgave voor iedereen. Deze actie zet ook de woningbezitters aan het denken. Iedereen heeft een rol in de energiebesparing."

In de actiekramen van de gemeente in de Gamma en Praxis is ook informatie te vinden over andere duurzaamheidsacties, zoals subsidie voor een uitgebreide energieanalyse van de woning, Energyparty’s door Buurtkracht of het inkoopcollectief van Volta Limburg of Winst uit je Woning.