Lex Uiting verraste vaders en zonen met een akoestisch optreden op Vaderdag.
Lex Uiting verraste vaders en zonen met een akoestisch optreden op Vaderdag. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Uiting zingt voor vaders en zonen

Venray | Zanger en presentator Lex Uiting uit Venlo heeft op Vaderdag een aantal verrassingsconcerten gegeven bij vaders en zonen. Zo ook in de achtertuin van Niels Borst in Venray, waar hij onder meer ook zijn Vaderdagnummer Laote we praote akoestisch ten gehore bracht.



Aanleiding was het uitkomen van de clip bij het nummer, dat verhaalt over de soms ingewikkelde band tussen vaders en zoons. Eerder werden voor de clip meerdere vaders en zonen uit de provincie gefilmd, die reageerden op de oproep van Uiting om zoveel mogelijk vaders en zonen te vinden die in zijn clip wilden figureren. In de clip zijn meer vaders en zonen uit Venray te bewonderen, maar zij hebben hiervoor zelf beeldmateriaal ingezonden. "Het liedje gaat over de band tussen vaders en zonen", vertelt Uiting enthousiast voor de camera van Peel en Maas TV. "Mannen praten over het algemeen iets minder makkelijk over hun gevoelens. Dat heb ik ook met mijn eigen vader. Toen dacht ik: daar moeten we een liedje over maken. Bij dat liedje hoort natuurlijk ook een videoclip en we hebben vaders en zonen opgeroepen om te figureren in de clip. Vanuit Venray kregen we enkele bijzondere reacties."

Een van de inzendingen was afkomstig van Niels Borst. Hij zag de oproep van Uiting op internet. "Deze videoclip is voor ons erg bijzonder. Mijn vader kwakkelt al ruim twee jaar met zijn gezondheid, is 75 jaar oud en was onlangs vijftig jaar getrouwd. Dat verhaal heeft Lex denk ik aangegrepen, want hij is bij ons op bezoek geweest en hij vroeg later of hij op Vaderdag bij ons in de tuin een verrassingsconcert mocht geven. Dat is natuurlijk wel erg bijzonder."

Luc Borst, vader van Niels, raakt geëmotioneerd als hij het liedje van Uiting hoor. "Als het over de kinderen en kleinkinderen gaat, dan is het altijd een beetje gevoelig. Ik heb een moeilijke tijd achter de rug waarin veel is gebeurd, maar we hebben gelukkig een paar weken terug ons gouden huwelijk gevierd en nu gaat alles weer voor de wind. Vaderdag op zich zegt mij niet zoveel, dat is maar een commercieel gebeuren. Het moment met je zoon en kleinzoon samen is natuurlijk wel erg bijzonder. Samen het moment pakken. Mijn credo is dan ook: mijn kinderen zijn het kapitaal, de kleinkinderen de rente, maar verder heb ik geen centen. Toch ben ik schatrijk."

Luc vindt het 'principe' Laote we praote erg bijzonder. "We hebben met Lex over het nummer gesproken. Over gevoelens praten met je ouders, dat kon vroeger niet. Een echt gesprek was heel moeilijk en daardoor leerde je je ouders minder goed kennen. Tegenwoordig is dat compleet anders. Je kunt bijna alles zeggen, maar er wordt te weinig gesproken. Steeds vaker wordt er gecommuniceerd via een berichtje op de app. Dus het principe laten we praten zegt mij wel wat en het raakt mij." Uiting werd geraakt door het verhaal van Luc. "Ze hebben veel meegemaakt de laatste jaren en dat je dan op deze manier wat terug kunt doen, dan ben ik daar alleen maar dankbaar voor." Voor Uiting was het niet het enige optreden op Vaderdag. "We doen meerdere akoestische optredens, we willen de mensen bedanken voor hun inzendingen. Dit is erg mooi om te kunnen doen."

Akoestisch optreden op Vaderdag
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding