Onderzoek Vergeten Driehoek verlengd

Venray | Hoe de overlast in de Vergeten Driehoek aangepakt moet worden, blijft voorlopig onduidelijk. De resultaten van een onderzoek ernaar, worden eind dit jaar bekend. Driekwart jaar later dan aanvankelijk de bedoeling was. Dan wordt ook duidelijk dat de twee koffieshops hoogstwaarschijnlijk vanuit de Henseniusstraat naar andere locaties worden verplaatst.


Door Henk Baltussen


Dat liet een woordvoerder van de gemeente Venray weten op vragen van deze krant. "De verplaatsing van de koffieshops wordt integraal als onderdeel van de oplossingsrichtingen meegenomen en wordt te zijner tijd als zodanig gepresenteerd", aldus de woordvoerder.

Al vele jaren ervaren bewoners in en rondom de Vergeten Driehoek (Henseniusstraat, Langstraat en Paterslaan en omgeving) parkeeroverlast, er is sprake van intimidatie en gevoelens van onveiligheid bij de buurtbewoners. De twee koffieshops zijn volgens de omwonenden in eerste aanleg verantwoordelijk voor die aanhoudende overlast.

Jaarlijks trekken de twee koffieshops, die vlak bij elkaar liggen, ruim een half miljoen bezoekers. Ook ondervinden omwonenden overlast van drugsdealers die op straat hun waar proberen te slijten. Een werkgroep van omwonenden kreeg de gemeente Venray in 2018 zover onderzoek te laten verrichten naar de mate van overlast in de Vergeten Driehoek.

Het Rotterdamse bureau LokaleZaken voerde dat uit. Mei vorig jaar werden de resultaten bekend.

Lees verder op pagina 8.