Internationaal Verbroederingstreffen

Weer uitstel vanwege corona

Venray | Het Internationaal Verbroederingstreffen wordt vanwege het heersende coronavirus naar verwachting verplaatst naar begin mei. Dat heeft de organisatie, schutterij ’t Zandakker Gilde St Jan Venray, bekendgemaakt.



Vanwege alle onzekerheid is besloten een streep te zetten door de datum 27 september 2020. Eerder stond het festijn gepland op 29 maart. Tijdens het Internationaal Verbroederingstreffen wordt onze vrijheid gevierd. Dit gebeurt onder meer met een volledig dagprogramma met eten, drinken, optocht en optredens van muziekgezelschappen, schutterijen en schuttersgilden van diverse nationaliteiten. Op zondag 20 september staat (onder voorbehoud) het jaarlijkse koningsvogelschieten op het programma.

‘U zult begrijpen dat deze keuzes niet makkelijk waren. Uren van organisatie, voorbereiding, tekenen, vergaderen zijn in dit project gaan zitten, maar de volksgezondheid staat bij ons boven aan ons lijstje. Namens de organisatie vraag ik dan ook begrip voor de gemaakte keuzes en willen trachten om in 2021 u toch in Venray te mogen begroeten’, meldt voorzitter Bernie van Lierop van Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray.