Video: De Peel wil korte lijnen met de buurt

VREDEPEEL | Het ministerie van Defensie wil op een laagdrempelige en snelle manier in contact komen met omwonenden en belanghebbenden die vragen hebben en informatie willen over de mogelijke openstelling van vliegbasis De Peel. Daarvoor zet Defensie het project burenmailing op.



Deze burenmailing wordt al gebruikt bij Nederlandse militaire vliegbases die al in bedrijf zijn, te weten Volkel, Gilze-Rijen, Eindhoven, Leeuwarden en Woensdrecht. Defensie zegt te snappen dat het voornemen tot reactivering van De Peel 'mensen begrijpelijkerwijs zorgen baart en veel vragen oproept'. Defensie wil die vragen zo goed mogelijk beantwoorden, uitgebreide informatie verstrekken en de inwoners in staat stellen in gesprek te gaan met Defensie.

Om de mailing voor De Peel op te starten, verzamelt de Luchtmacht e-mailadressen van geïnteresseerden. Defensie geeft de garantie dat de gegevens alleen worden gebruikt voor de verzending van de mailing en opzeggen is te allen tijde mogelijk.

Wie mee wil doen met de mailingservice van De Peel kan zijn of haar e-mailadres onder vermelding van ‘aanmelding voor burenmailing’ sturen naar informatiedepeel@mindef.nl.