De vrijwilligers van De Pilaar zijn klaar om klanten te ontvangen.
De vrijwilligers van De Pilaar zijn klaar om klanten te ontvangen. Foto: Antoon Jeuken

Video: Nieuwe plek voor De Pilaar

Oostrum | De vrijwilligers van kringloopwinkel De Pilaar hebben de afgelopen weken ontzettend hard gewerkt om de winkel op tijd af te krijgen, en dat is gelukt. De kringloopwinkel aan de Stationsweg 120F in Oostrum opent zaterdag de deuren op de nieuwe locatie. "We zijn heel trots op het eindresultaat. We zijn klaar voor de start", vertelt vrijwilliger Monique Palmen.


Jarenlang was kringloopwinkel De Pilaar, onderdeel van stichting Samen is Kracht, gevestigd aan de Plataanstraat, maar daar moest de winkel noodgedwongen vertrekken. Dankzij een nieuwe plek op het terrein van de oude ketelfabriek in Oostrum is De Pilaar klaar voor de toekomst. "We zijn er om mensen met een kleine beurs te helpen. Eigenlijk kun je bij ons alle kopen. Servicegoed, kleding, knuffels, spelletjes en momenteel hebben ook wat kleine meubelen."

Komende zaterdag gaan de deuren om 09.00 uur voor het eerst open voor klanten. Het openen van een winkel in coronatijd brengt de nodige aanpassingen met zich mee. "Iedere klant heeft een mandje en die wordt telkens ontsmet. Er mogen ook maar maximaal twintig klanten tegelijkertijd naar binnen. Vanwege de beperkingen is het helaas niet mogelijk om een feestelijke opening te houden."

Palmen is blij met het nieuwe onderkomen van De Pilaar. Al was de verhuizing geen gemakkelijke optelsom. "Het nieuwe pand is een stuk duurder, dus moesten wel goed nadenken over deze verhuizing. De stichting opheffen was absoluut geen optie. We moeten er zijn voor de mensen die financieel krap zitten."

Ook is het voor iedereen mogelijk om spullen te brengen naar de kringloopwinkel. Dat kan iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. "We hebben dan ook extra vrijwilligers die kunnen helpen met het aannemen van spullen. Op de andere dagen kun je geen spullen brengen."

De Pilaar wordt staande gehouden door een groep van ongeveer twintig vrijwilligers. Ruim 80 procent van die groep heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. "Dat kan komen door lichamelijke of mentale beperkingen. Dat maakt bij ons niet uit. Iedereen is welkom en we accepteren iedereen. We kunnen overigens ook altijd extra vrijwilligers gebruiken. We willen onze openingstijden namelijk verruimen."

Kringloopwinkel voor mensen met kleine beurs


Openingstijden

De Pilaar is dagelijks geopend van 09.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en donderdag is de kringloopwinkel ook 's middags geopend van 13.00 tot 16.00 uur.


Afbeelding