Afbeelding
Foto: Eigen foto

(vervolg pagina 5)

Vergeet de eigen inwoners niet bij keuze gezinstrekker

Venray | Bekend is dat de gemeente Venray een toeristische 'gezinstrekker' wil om toeristen binnen te halen. Maar waarom zouden daarmee geen twee vliegen in één klap geslagen kunnen worden? En om het maar eens steviger te stellen: die klap moet worden geslagen.


Het is blijkbaar wachten op een slimme ontwikkelaar met een creatief brein om Venray met een attractie in de toeristische vaart der volken op te doen stomen. Er wordt niet aan een tweede Toverland gedacht. Wel moet het DNA van Venray erin terug te vinden zijn.

Al eerder werd in deze krant geopperd om 'iets met de landbouw te doen', want daar staan Venray om bekend, en dan specifiek met mest. Dat spul is er hier immers in overvloed. Daar zit genoeg Venrays DNA in verborgen. Iemand die dicht bij het Venrayse toerisme staat opperde onlangs om iets met de psychiatrie te doen. Een museum erover is er al.

Maar hoe krijg je dat verder vermarkt? Iets met dwangbuizen, dacht hij hardop, een 'gekke' attractie, moet het zijn. Dat dat DNA in Venray zit, is evident. Om dat te ontwikkelen tot een hapklare gezinsattractie is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Maar waarom gek doen als het normaal kan?

Waarom niet iets bedenken waar ook de bijna 44.000 inwoners van Venray mee uit de voeten kunnen? Waar is behoefte aan? Waarmee zijn ook toeristen of dagjesmensen van buiten te verleiden?

De oplossing is een openbaar gratis strandbad met alles erop en eraan. Waarom? Omdat de gemeente Venray de eigen inwoners dat nu niet kan bieden. Wie in de warme maanden rond Venray naar een zandstrandje wil, zoekt zijn heil buiten Venray. Ver buiten Venray.

Water, zon, rust en vermaak zitten in vrijwel ieders dna

Tot voor kort was het Schaartven in Overloon een trekpleister. Maar sinds die voormalige Boxmeerse waterplas in particuliere handen is, zijn daar geen zwemmers en zonaanbidders meer welkom. De dichtstbijzijnde recreatieve waterplas in Venray ligt bij de Witte Vennen in Oostrum, waar een zwemlustige vijf euro entree betaalt.

Een vrij toegankelijke recreatieplas is in de wijde omgeving van Venray niet te vinden. Tel daarbij op dat de we hier stilaan te maken krijgen met een mediterraan klimaat, het aantal warme weken uitbreidt en de behoefte om even langs en in het water uit puffen groter wordt, dan weet de toeristische ontwikkelaar in welke hoek hij het in Venray moet zoeken. Wat zo mooi is, ook de meeste toeristen en dagjesmensen, inclusief gezinnen, zijn gecharmeerd van water, zon, rust en vermaak. Die combinatie zit in vrijwel ieders DNA.