'De Peel hoort wel thuis in het Dorpsforum'

YSSELSTEYN | De Dorpsraad Ysselsteyn ziet geen aanleiding zich druk te maken over de eventuele hernieuwde ingebruikname van vliegveld De Peel. "We hebben geen geluiden van zorg uit het dorp gekregen", liet Martijn Arts als voorzitter van de dorpsraad tijdens de forumbijeenkomst van vorige week weten. Daar was niet iedereen het mee eens.


Tot twee keer toe vroeg forumlid Twan de Wit om toch een speciale bijeenkomst te houden om de inwoners alle informatie te geven aangaande de openstelling van het militaire vliegveld waar twaalf jachtvliegtuigen (F35) een plaats moeten krijgen. "De Peel hoort wel thuis in het dorpsforum." Arts zei dat er twee reacties van inwoners bij de dorpsraad waren binnengekomen. Daarbij zijn er vanuit Ysselsteyn geen zienswijzen ingediend, ook niet door de dorpsraad. "De noodzaak wordt niet gevoeld", herhaalde Arts nog maar eens, "Dit is een lastig dossier voor de dorpsraad. We kunnen ons over veel dingen druk gaan maken. Bijvoorbeeld over de Middenpeelweg die dwars door het dorp loopt. De vraag is hoe we de agenda bepalen. En hoe zinvol is het om het over De Peel te hebben?"

Rob Keijzer, die afscheid nam als dorpsraadlid, steunde De Wit. En gaf het advies mee duidelijk aan te geven waar mensen met hun zorgen zich moeten melden. Dorpsraad en het presidium van het Dorpsforum zoeken uit of De Peel toch breder leeft in het dorp.