Confetti

is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De reguliere repetities zijn vervallen tot nader order. Komende woensdag online repetitie voor bassen en tenoren vanaf 20.15 uur. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Check in de Peel en Maas wanneer de repetities weer starten. Kom dan gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het eraan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

ATV haalt oud papier op

ATV Venray haalt op woensdag 24 juni weer oud papier op bij bewoners van de straten Zandakker, Schutsboom, Vendel, Groenewoltsepad, Kruisstraat, St. Franciscuslaan, St. Antoniusstraat, Paterslaan e.o. en de straten in Molenklef, Vlakwater, omgeving Werckenslaan, Aan den Dril e.o. Merseloseweg. Het verzoek is om uiterlijk om 18.30 uur die dag het oud papier in dozen of gebundeld aan de straatkant gereed te zetten. Ook bestaat iedere vrijdag van 14:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 09.00 – 12.00 uur de gelegenheid om oud papier, gebundeld of in dozen , te deponeren in de papiercontainer, die geplaatst is aan de Weg in den Berg, hoek Veltumse Kleffen /
Kulutweg.

Samen aan tafel in Landweert

De Stichting Landweert Leeft heeft met medewerking van een aantal vrijwilligers, Culinair Creatief en supermarkt PLUS Guido van Dijck, ondanks de coronaperikelen, in de afgelopen maanden bij een grote groep ouderen de maandelijkse maaltijd van Samen aan tafel kunnen bezorgen. Op vrijdag 19 juni tussen 12.30 uur en 13.30 uur staat alweer het laatste driegangendiner op de stoep van de ouderen. Op 29 september hoop de organisatie weer echt samen aan tafel te kunnen zitten in het wijkcentrum. Deelnemen aan Samen aan Tafel? Stuur dan tien dagen voor 29 september een mailtje via info@landweertleeft.nl of de contactpagina van www.landweertleeft.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer.

Bijenwacht staat paraat

Zoals elk jaar, zijn ook dit jaar onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje, te ontfermen. Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur en dergelijke. Bij overlast van wespen en bijen op andere plaatsen dient men zich te wenden tot een erkend bestrijdingsbedrijf. In verband met het coronavirus gaat de imker ter plekke een afweging maken of hij veilig kan werken. Beschikbaar zijn: gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Merselo: Evelyn van Geenen, telefoon 06-17101570. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123/(0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557/06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen, Meerlo en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579/06-13434377. Gebied Castenray: Robert Cox, telefoon 06-49111196.

Slotspel IQuizut op zondag 28 juni

De dorpsquiz IQuizut 2020 in Meerlo wordt alsnog afgerond. De slotavond zou in maart plaatsvinden, maar wordt vanwege het coronavirus op zondag 28 juni thuis gedaan.


De deelnemers kunnen hierbij zelf bepalen of het fijn voelt om met het team bij elkaar te zitten, één of twee personen het spel te laten doen, of virtueel bij elkaar te zitten via een computerscherm. De finale vindt plaats op zondagmiddag 28 juni 2020 om 16.00 uur. De prijsuitreiking start om 17.00 uur. Via streaming video worden de teams op een relaxte manier door het eindspel geloodst en na afloop wordt de eindstand van de totale IQuiz bekendgemaakt. Alleen de teams die op plek 1, 2 en 3 eindigen, komen 'ergens in Meerlo' samen, om daar de uiteindelijke winnaar bekend te maken en de prijzen te overhandigen. Dit is uiteraard ook via de stream te volgen.

Concert Rangel op 28 juni

Pianist/componist en producer Rangel Silaev (20) uit Venray houdt in zijn eigen ERA studio’s op 28 juni vanwege het coronarichtlijnen van het RIVM een tot maximaal dertig personen te bezoeken concert, dat ook online als livestream te bekijken is. Hij brengt een gevarieerd programma ten gehore, met klassieke stukken van Sjostakovich, Skrjabin en eigen composities tot filmmuziek, elektronische muziek en popmuziek. Het concert wordt ook via zijn YouTube-kanaal live gestreamd. En zoals het hoort kunnen de gasten in de zaal en ook de online bezoekers van zijn concert zijn nieuwe cd De Kus bemachtigen, met een handtekening van Rangel zelf. Op de cd staan onder meer de stukken die tijdens het concert uitgevoerd worden.


De concerten worden uitgevoerd op een Steinway-vleugel. Het adres van de nieuwe concertzaal ERA studio’s is Dr. Kortmannweg 5, 5804BB Venray. Voor meer informatie en de link naar de livestream kijk op de website www.erastudios.nl of volg de socialmediakanalen van Rangel Silaev.

De Locht weer open

Bij Openluchtmuseum De Locht in Melderslo zijn bezoekers sinds woensdag 17 juni weer welkom op woensdag, zaterdag, zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Bezoekers moeten vooraf reserveren via www.delocht.nl of via telefoon (077)3987320. Ook museumkaarthouders, vrienden en vrijwilligers dienen een (gratis) ticket aan te schaffen. Het museum werkt met tijdsloten en houdt zich aan de RIVM-richtlijnen, het museumprotocol en de hygiëneregels. De veiligheid van gasten en vrijwilligers staat voorop.


In het museum is een aangepaste en veilige route aangegeven, zodat de diverse paviljoens bezocht kunnen worden en er gebruik gemaakt kan worden van horeca en terras.