Milton Cavis, Frank Arts en Léon Aarts (v.l.n.r.) van vastelaovesvereniging De Piëlhaas zijn al druk bezig met de carnavalspuzzel van 2021.
Milton Cavis, Frank Arts en Léon Aarts (v.l.n.r.) van vastelaovesvereniging De Piëlhaas zijn al druk bezig met de carnavalspuzzel van 2021. Foto: Antoon Jeuken

Video: 'Vastelaovend wordt altijd gevierd'

Venray | Vastelaovend is pas over 241 dagen, maar de verschillende carnavalsverenigingen in de regio zijn al druk bezig met de voorbereidingen op een bijzonder carnavalsseizoen. Hoe vier je immers vastelaovend in coronatijd? "Een passend antwoord is daar nog niet op te geven", vertelt Frank Arts, voorzitter van vastelaovesvereniging De Piëlhaas.


Carnaval ziet er in 2021 anders uit. Daar is ieder het wel over eens, maar in welke vorm het volksfeest gegoten wordt, is totaal niet duidelijk. "Daar denken we natuurlijk al wel over na. Het eerste overleg met de andere carnavalsverenigingen in de gemeente Venray heeft al plaatsgevonden. De neuzen staan in Venray dezelfde kant op. Vastelaovend wordt net als Pasen en Pinksteren altijd gevierd."


Feit is dat De Piëlhaas ook in 2021 een Venraynaar tot prins van de vastelaovesvereniging kroont. Ook wordt er in ieder geval een boerengezelschap samengesteld. "Dit zijn zaken waar we aan vasthouden. Het is belangrijk om de cultuur door te geven. Als vereniging hebben we ook een bepaalde verantwoordelijkheid naar de gemeenschap. We zijn niet van het stilzitten. Deze tijd biedt ook kansen", vertelt bestuurslid Milton Cavis. Ook vorst Léon Aarts zet zijn schouders er dit jaar nog eens extra onder. "Uiteraard zijn we gebonden aan de richtlijnen van het RIVM. Sinds mensenheugenis wordt er vastelaovend gevierd. Het is onderdeel van onze cultuur en dat willen we uiteraard in stand houden."


Lees verder op pagina 15.

Afbeelding