Afbeelding
Foto: Eigen foto

Inzegening familiewapens

Blitterswijck | De familiewapens van Dirk van Lynden en Helwich Vijgh en hun directe voorouders zijn geborduurd door Greet van Rijswijck uit Venray.


Dit gebeurde in opdracht van pastoor Huub van Horne, die het borduurwerk uit Greet haar borduuratelier gaat inzegenen op zondag 5 juli tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur in de kerk van Blitterswijck. Zodra het borduurwerk is ingelijst, zal het een plaats krijgen in de St. Annakapel.


Op 9 november 2019 werd de naar Blitterswijck teruggekeerde wapensteen, een alliantiewapen uit 1619, het jaar waarin Dirk van Lynden en Helwich Vijgh met elkaar trouwden, onthuld door het echtpaar Waanders uit Zwolle. Tot de verwoesting van het kasteel in november 1944 waren de familiewapens te zien op de gevel van het kasteel. In november 2019 werd de wapensteen ingemetseld in de nieuwe kasteelpoort. Na de onthulling werd onderzoek gedaan naar de twee op de steen ontbrekende wapens. De grootmoeder van Helwich Vijgh was Anne van Gelre, bastaarddochter van hertog Karel van Gelre.