Afbeelding
Foto: Persfoto

VieCuri start normale zorg op

Venray- Venlo | Hoewel de coronacrisis nog niet helemaal voorbij is, wordt de situatie in Nederland langzaam stabieler. Daardoor ontstaat er ook bij VieCuri weer ruimte om de normale zorg op te starten. Deze situatie wordt beoordeeld door onze artsen en door de huisartsen. VieCuri neemt zelf met de betreffende patiënten contact op voor bijvoorbeeld een polikliniekbezoek, opname of onderzoek. Ook in Venray worden polikliniekbezoeken weer ingepland en is de prikpost tijdelijk verplaatst.


VieCuri treft veel maatregelen om de zorg voor onze patiënten en medewerkers veilig te laten verlopen. Er geldt een aantal hygiënemaatregelen waar iedereen zich aan moet houden. Zo wordt opgeroepen regelmatig handen te wassen, te hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken en na gebruik weg te gooien, geen handen te schudden en 1,5 meter afstand te houden. Ook bij de balies zijn maatregelen getroffen (plexiglas, vloerbelijning) zodat u op een veilige manier wordt ontvangen. Bij corona-achtige klachten krijgt de patiënt een mondneusmasker om te dragen tijdens het ziekenhuisbezoek.

Andere ingang naar nieuwe locatie prikpost in Venray

Bij de planning van de polikliniekbezoeken wordt rekening gehouden met de beschikbare ruimte in de wachtkamers en centrale ruimtes. Als er bij een afspraak geen fysiek contact nodig is, kan een afspraak worden omgezet in een telefonisch consult. Zo zijn er zo min mogelijk mensen in het ziekenhuis en kan iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid nemen om afstand van elkaar te houden.

Corona-afdeling VieCuri Venray gesloten

Nu de normale zorg stap voor stap wordt opgestart neemt ook het aantal aanvragen voor bloedonderzoek fors toe. Om meer ruimte en veiligheid te bieden aan de patiënten is de prikpost in Venray verplaatst naar poli 68. Deze poli is te bereiken via een andere ingang en dus niet via de hoofdingang van het ziekenhuis. Vanaf de parkeerplaats zijn routeborden naar deze nieuwe locatie zichtbaar.

Medio mei werd de corona-verpleegafdeling in Venray gesloten omdat er nog maar weinig corona-patiënten waren opgenomen. Sinds 30 maart werden patiënten in VieCuri Venray opgenomen die nog wel ziekenhuiszorg nodig hadden maar minder intensief dan de zorg op de corona-afdeling in Venlo. Het betrof circa 35 patiënten voor behandeling, herstel, aansterken en revalidatie. Merendeels gingen de patiënten die waren opgenomen goed vooruit en konden ze na de opname in Venray naar huis.


Foto: Een patiënt op de verpleegafdeling in Venray samen met een fysiotherapeut. Deze patiënt was opgenomen op de corona-verpleegafdeling in Venray.