Afbeelding
Foto: Ed Jachimowicz

Missverkiezing in coronatijd

Vierlingsbeek | Fenne Lomme is doorgedrongen tot de halve finale van de missverkiezingen Miss Grand Netherlands en Miss Supranational Netherlands. De Vierlingsbeekse is apetrots op deze prestatie. "Heel gaaf. Ik had dit niet verwacht en ben er echt heel erg blij mee."


Samen met elf andere halvefinalisten strijdt Fenne voor een plekje in de grote Nederlandse finale. Toch gaan de missverkiezingen vanwege het coronavirus anders dan normaal. "Het meeste gaat nu digitaal. We krijgen opdrachten die we thuis moeten uitvoeren. Om kans te maken op een plek in de halve finale moesten we foto's opsturen, twee video's maken en een interview doen met de organisatie. In één van de video’s moesten we laten zien hoe we fit blijven in coronatijd. Ik heb het blijkbaar goed gedaan, anders had ik de volgende ronde niet bereikt."

Wanneer Fenne hoort of ze in de finale komt, weet ze niet. Vanwege de crisissituatie in Nederland wordt ook de halve finale digitaal afgelegd. De eerste opdracht heeft Fenne in ieder geval al binnen. "We moeten ons loopje voor de catwalk vastleggen op beeld en opsturen. Bewegen op de catwalk is als miss natuurlijk erg belangrijk, dus ik begrijp wel dat we deze opdracht krijgen. Het is niet live, dus ik kan meerdere video's opnemen als het nodig is."

Fenne zou het geweldig vinden om Nederland ooit te vertegenwoordigen tijdens de finale van een internationale missverkiezing. "Dat zou nu kunnen gebeuren, maar dan moet ik wel één van deze twee verkiezingen winnen. De ervaring die je opdoet tijdens zo'n verkiezing is van onschatbare waarde. Je moet jezelf presenteren in een zaal, waar misschien wel duizend mensen zitten. Dat leer je niet op school. Daarnaast leer je veel mensen kennen."

Fenne, geboren en getogen in Geijsteren, weet nog niet welke andere opdrachten er nog komen vanuit de organisatie. "Ik verwacht wel dat het voorlopig allemaal online gaat. Ik hoop dat ik tot de zes finalisten behoor. Daar gaan we natuurlijk wel voor."


Foto: Ed Jachimowicz.