Afbeelding
Foto: Eigen foto

‘Natuurlijk spelen’ bij de Bongerd

Venray | Nadat de kinderen van de Venrayse basisschool de Bongerd een jaar hebben kunnen spelen in een supergrote zandbak op het kleuterplein, was het vorige week dan zover. Eindelijk konden de kinderen gaan klimmen en klauteren op de nieuwe speelelementen.


Op maar liefst twee dagen werd met de kinderen van de groepen 1,2 en 3 een echte opening verricht waarbij er officieel een lint werd doorgeknipt. Op dinsdag met de eerste helft van de kinderen en op woensdag met de andere helft. Zo was er twee dagen op rij sprake van een feestelijk tintje.

Met de vernieuwing van het kleuterplein is een start gemaakt met het opknappen van de speelplaats van de Bongerd. De kleinschalige school is omgeven door een groot speelterrein rondom het schoolgebouw. Doel van de vernieuwing van de speelplaats is om kinderen in een natuurlijke en meer uitdagende omgeving te laten spelen en leren. Er is daarom gekozen voor houten speel- en klauterelementen met een natuurlijke en speelse uitstraling. Beweging en avontuur staan centraal bij de keuzes die gemaakt zijn.


Een houten speelhuis met glijbaan, houten stappalen, grote rotsen, en een heuse houten buitenkeuken inclusief potten en pannen zijn onderdeel van de vernieuwing. De speelplaats sluit nu goed aan bij de visie van de Bongerd: ‘dromen, denken, doen’. Tegelijkertijd is binnen in de school een start gemaakt met het schilderwerk. Ook hier is gekozen voor natuurlijke, rustige kleuren aangevuld met creatief werk van kinderen. De volgende fase van de vernieuwing is het opknappen van de voorzijde van het schoolgebouw.